.

.

 

.

Uitslag stemming dorpsbudget Zweeloo

Dorpsbelangen Sweel (DBS) heeft in 2019 een dorpsbudget aangevraagd en gekregen van de gemeente Coevorden. Op de oproep aan de inwoners van het dorp Zweeloo - om plannen ter verhoging van de leefbaarheid in ons dorp in te dienen - heeft DBS acht bruikbare initiatieven ontvangen.

Op zaterdag 30 maart en donderdag 4 april konden de dorpsgenoten boven de 12 jaar hun stem uitbrengen op maximaal drie van de acht initiatieven. In totaal hebben 151 Sweelers van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Deze opkomst was boven verwachting. Een teken dat het dorpsbudget leeft onder de bevolking en dat in ieder geval een aantal van de ideeën hen aansprak.

Tijdens de dorpsvergadering, die aansluitend op het stemmen van afgelopen donderdag werd gehouden, is een tel-commissie ingesteld. De commissieleden hebben de stembriefjes gesorteerd en geteld. De uitslag daarvan is dat op de eerste plaats, met 142 stemmen, de jeugdsoos in het Spilhonk uit de bus kwam, gevolgd door het Zuidenveld (91 stemmen), het zwembad (61 stemmen), waterpomp Dierenkampje (49) en de AED (30). Na toekenning bleef een restbedrag over van € 120 waar het initiatief van de gezamenlijke kerken nuttig gebruik van kan maken voor de aankleding van de tentdienst tijdens het Zuidenveld.

De gehonoreerde indieners, die allen op één na aanwezig waren, konden onder luid applaus hun cheque symbolisch in ontvangst nemen. Bij elkaar konden dus vijf projecten volledig, en één project grotendeels met het dorpsbudget gefinancierd worden. Dorpsbelangen Sweel is content over het verloop van de verkiezing en vindt het resultaat zeker een verrijking voor ons dorp.

Het was afgelopen week een drukte van belang op het stembureau van Dorpsbelangen Zweeloo. De meeste stemmen van het dorpsbudget gingen naar de jeugdsoos in het Spilhonk.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 april 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel