.

.

 

.

Van beestenschuur naar IJssalon

Zondag 28 april a.s. officiële opening aan Brinken 9 in Meppen, vroeger de boerderij van de familie Koelman. Met dieren, ook in de schuur naast de boerderij: pinken en varkens. Nu de woonboerderij van de familie Plaat. Ook wel met dieren, maar dan meer in de huiselijke context: honden en katten.

Moeder Marja kreeg voor haar verjaardag een ijsmachine. En, zoals dat vaker gaat met huishoudelijke apparaten: hij stond wat stof te verzamelen. Totdat schoondochter Catriona hem tevoorschijn haalde, en, in haar huis aan de Toenakkers, waar ze woont met Sonny, aan het experimenteren sloeg.

Aardigheid én talent

Ze had er aardigheid in; én talent, (ook) zakelijk, want haar producten werden verkocht. Dat smaakte, letterlijk, naar meer. En professioneler. En zo heeft Meppen binnenkort weer een ijssalon.

De oude schuur werd volledig opgeknapt, en onderging een transformatie naar een ijssalon. Dat betekent een werkruimte, en een verkoopruimte, en een salon binnen, en een terras buiten.

Heel veel ‘eigen werkzaamheden’. Ten tijde van het interview nog hard aan het werk, totdat de apparatuur geplaatst kan worden, en de salon en het terras ingericht.

Maar deze week zal het (bijna) gereed zijn, en komt er dus nieuwe bedrijvigheid in Meppen. De eerste dag dat Nonas schepijs (en meer) te verkrijgen zal zijn, is op zondag 28 april, van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is uiteraard van harte welkom. Als openings-geste krijg je die dag het eerste bolletje gratis, en kun je de verschillende smaken proeven. Catriona, die door naar vader Nona wordt genoemd, vandaar de naam Nonas schepijs, heeft er heel veel zin in. Meer over haar, haar ijs, en de salon is te lezen op www.nonasschepijs.nl, contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijschrift foto: Dankzij het initiatief van Catriona is Meppen vanaf 28 april a.s. een ijssalon rijker. Op de foto poseert de goedlachse Catriona (rechts) met collega Belize.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 april 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel