.

.

 

.

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude traditie moet in ere worden gehouden.

Heel mooi dat de inwoners én uiteraard in het bijzonder de jeugd weer de gelegenheid werd geboden om bij dit folkloristisch schouwspel aanwezig te zijn. 

Vrijwilligers stoppen ieder jaar veel energie in de opbouw van de bult. Weken, soms zelfs maanden voor Pasen, wordt snoeiafval verzameld op een grote bult. De organisatoren waren de afgelopen dagen druk in de weer met hun brandstapel en de veiligheidsmaatregelen vanwege de droogte.

De paasbult nabij ’t Alterbarg werd zondagavond rond 19.30 uur door de jeugd – onder begeleiding van brandweerman Henrico Schonewille – vakkundig in brand gestoken. Henrico maakte nabij de grote paasbult eerst een bescheiden stookvuurtje.

De jeugd mocht vervolgens de grote bult aansteken met takken en fakkels. die ze vooraf in het stookvuur staken. Uiteraard was dat een spannend tafereel, waar de jeugd met volle teugen van genoot.

Foto’s: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 april 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel