Artikel
Van het Zuidenveldcomité

Op verzoek van O.E.K. verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar derde bijdrage.

Gezellige drukte
De redactie van het O.E.K. zat me al een tijdje achter de broek aan: wanneer komt er weer een column? Tja… als plaatselijk comité merken we het al: dat organiseren gaat niet vanzelf; dat kost een paar avonden in de week. Om ons heen horen we dat ook, het begint wel echt te leven dat Zuidenveld! Mooi om te horen, want wij willen graag dat het een sociaal en gezellig gebeuren is. Ook in aanloop naar het Zuidenveld, bij het bedenken van ideeën, de organisatie en het creatieve werk. Alle dorpen kunnen hulp gebruiken, dus laat van je horen en wacht niet af tot iemand je om hulp vraagt.

Ook wij als comité zoeken nog mensen, bijvoorbeeld voor de optochtcommissie. Heb je organisatietalent? Meld je dan aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Leuk om te weten: we hebben al  bijna 20 deelnemers aan de optocht.

Samen met de Tentoonstellingsvereniging zijn we druk bezig met de verpachting, vergunning en de financiën. Het is als klein dorp met een bescheiden aantal ondernemers niet eenvoudig een evenement neer te zetten, dat meer dan een ton kost. We zijn heel blij met onze sponsorcommissie. Richard Kuper en Henk ten Hoor zijn al fanatiek bezig om zoveel mogelijk bedrijven bij het Zuidenveld te betrekken en zo geld in te zamelen. In overleg met de dorpen hebben we besloten geen lijstcollecte onder inwoners te houden, zodat dorpen zelf geld bij de inwoners kunnen inzamelen voor hun eigen versiering. Zo blijft het geld in eigen dorp. Omdat wij dan wel veel geld mislopen, keren wij geen start- en prijzengeld meer uit. Maar natuurlijk gaan we wel een prijsuitreiking met prijzen doen, want die strijd onderling is veel te leuk!

De vorige keer heb ik al geschreven over het festivalsfeertje, dat we graag tijdens het Zuidenveld willen creëren. Dat krijgt steeds meer vorm. En wel op de brink in Zweeloo. Met verlichte bomen, zitjes, foodtrucks, kinderactiviteiten en natuurlijk muziek. Ook onze feestavonden gaan we op de brink houden. Alleen maar gezellige drukte dus! We zijn bezig de laatste bands vast te leggen. De namen kunnen we snel bekend maken. Is er dan helemaal geen tent? Ja, zeker wel! Op het evenemententerrein aan het Eswegje komt een grote tent te staan, waar ook activiteiten in kunnen worden georganiseerd.

Met de redactie van het O.E.K. hebben we afgesproken dat we met een inlegvel gaan werken. Dat wordt een soort nieuwsbrief, waarin we u op de hoogte houden van de voortgang en het programma. Ook de trekkers in de dorpen krijgen ruimte om hun stand van zaken te melden. Binnenkort verschijnt de eerste versie. Kunt u niet wachten? Kijk dan eens op www.zuidenveld.com. Daar houden we u ook op de hoogte!

Namens het Zuidenveld comité Zweeloo

Nathalie Matijsen, voorzitter

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 maart 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’

In 2020/2021 viert Theater Hofpoort (Coevorden) haar 10e seizoen. N.a.v. dit jubileum organiseert Stedelijk Museum Coevorden de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’. De tentoonstelling is een ode aan Cultureel Coevorden. De ...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Première Ede Staal Anders

Muziek Ede Staal in mix van orgelimprovisatie, zang en tekst. Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld is erin geslaagd de muziek van Ede Staal naar Emmen te halen en wel op Zondag 25 ...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein 'Plein Air’ Schildersdag

De jaarlijkse 'Plein Air' Schildersdag' van Tourist Info Punt alden (TIP) vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Helling...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto