Artikel
Zuidenveld Nieuwsbrief 1

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en feestgebeuren.

We hopen iedereen zo op de hoogte te houden. En natuurlijk enthousiast te maken! Want er komt heel veel kijken bij de organisatie. En dat kunnen wij niet alleen. Het kost veel tijd, maar het levert ook veel voldoening op als we straks van 12 t/m 14  juli met elkaar een fantastisch Zuidenveldfeest vieren en daarmee Zweeloo op de kaart zetten. Ook de saamhorigheid en gezelligheid vooraf, tijdens het bouwen en versieren, maakt het Zuidenveld tot een bijzonder evenement.  Denk, organiseer en help mee!

 

 

Website is in de lucht
Het was even wat werk, maar de website www.zuidenveld.com is gevuld met de eerste informatie over het komende Zuidenveldfeest. De komende tijd zal er steeds meer informatie op de site komen te staan. Neem dus regelmatig even een kijkje.

Volg ons ook op Facebook
Volgt u ons al op Facebook? Zoek op Zuidenveld Zweeloo en ‘like’ en volg onze pagina. 

Meedoen in de optocht?
Ieder dorp, de acht Zuidenveldkernen en een aantal verenigingen leveren een mooi versierde praalwagen voor de optocht op vrijdag 12 juli. We zitten nu op ongeveer 20 wagens. Wilt u ook met een wagen meedoen? Als vereniging of vriendengroep? Of misschien wilt u wel lopend of fietsend meedoen? Het kan allemaal! Meld u aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Commissieleden gezocht!
We zoeken nog mensen om de optocht te helpen organiseren. Ben of ken jij die persoon? Geef het aan ons door!

Muziekavonden bijna rond
Binnenkort kunnen we bekend maken welke bands gaan optreden. Onze feestcommissie bestaat uit mensen van onder meer Sweelpop en Folk Veur Volk. Zij zijn druk bezig om de artiesten vast te leggen. Het belooft in ieder geval één groot feest te worden! Betaalbaar, en voor elk wat wils!

Aankleding rotondes
We gaan binnenkort van start met de aankleding van de rotondes bij het viaduct van Zweeloo. Wilfried Reuvers heeft een mooi ontwerp gemaakt, zodat alle voorbijgangers straks kunnen zien dat het Zuidenveld er aan komt.

99 Luftballons
Het was 16 jaar geleden een groot succes: veel inwoners gingen de lucht in met een grote luchtballon. Dit jaar is het 99e Zuidenveld.

En toen moesten we meteen aan het liedje van Nena denken: “99 Luftballons”. We gaan daarom proberen om bij voldoende belangstelling opnieuw een luchtballonnenfestival te organiseren. Binnenkort volgt meer informatie.  

   

                 

Wist u dat…? Er op zondag een gezamenlijke kerkdienst wordt georganiseerd? En dat ook Kunstenaarsdorp Zweeloo en de Historische Vereniging van alles organiseren voorafgaand en tijdens het Zuidenveld? Ook hierover leest u later meer.

In ieder dorp is al een begin gemaakt met de voorbereidingen voor het maken van een boog, wagen en/of straatversiering. Hieronder lees je het laatste nieuws van de dorpscommissies:

Aalden

Boog en wagen/ werkgroepen
De werkgroepen voor de boog en de wagen hebben hun onderwerp keuzes gemaakt en komen donderdag 21 maart bij elkaar in de Drieklank om 20 uur om verdere stappen te zetten. Als u ook belangstelling hebt om mee te werken aan de boog en/of wagen, dan nodigen wij u uit om op deze avond te komen.

Straatversiering doorgeven aan Anita Klingenberg, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Vanuit Aalden zijn er van 9 straten/buurten al onderwerpen doorgegeven. Verzoek aan de overige straten: geef zo snel mogelijk uw onderwerp door aan Anita.

Wagen gevraagd:
We zijn nog op zoek naar een wagen om te versieren. Als u een wagen beschikbaar hebt of u weet een wagen, dan horen we dat graag van u.

Trekker gevraagd:
We zijn ook nog op zoek naar een trekker. Wie heeft er misschien een trekker beschikbaar, ’t mag ook  een “oldtimer” zijn.

Aanmelding en opgaven: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Markeweg 28.
Met vriendelijke groet, De commissie: Alie Askes, Astrid Bos, Mark Holman, Gertjan Reinders en Harm Tiemens.

Zweeloo
Elke dinsdag- en donderdagavond wordt er in Zweeloo gewerkt aan de boog en wagen. Kom gerust eens langs. Alle hulp is welkom. De boog wordt gemaakt in de schuur van de familie Ten Hoor; de wagen bij Jan Berghuis.

Wezuperbrug
Wezuperbrug heeft geprobeerd om een groep inwoners enthousiast te krijgen om met bijvoorbeeld een wagen mee te doen in de optocht. Dit is niet gelukt, helaas. 

Meppen
Afgelopen najaar zijn we in Meppen gestart met de voorbereidingen op het Zuidenveld in Zweeloo. De laatste maanden van 2018 en de eerste maand van 2019 stonden in het teken van plannen maken, inspiratie op doen, schetsen, uitgummen, opnieuw schetsen en natuurlijk fondsen werven. Veel inwoners van Meppen blijken zich nauw betrokken te voelen bij het Zuidenveld en hebben een steentje bijgedragen aan de voorbereidingen. In januari hebben we onze plannen aan de dorpsgenoten gepresenteerd tijdens een feestelijke avond, met bingo en Rad van Avontuur.

In februari was het dan eindelijk zo ver; we konden starten met de bouw! De eerste contouren van een wagen zijn reeds zichtbaar, mede dankzij de hulp van een aantal heel betrokken vrijwilligers. Dat het weer een gezellige tijd wordt in de schuur, is in ieder geval nu al duidelijk. Meppen heeft er zin in!

Wezup
Ook in Wezup zijn we gestart met de voorbereidingen. Het ontwerp is klaar en we gaan binnenkort beginnen met bouwen. Wil je ook helpen? Neem dan contact op met Jos Grootscholten of Gerus Cornelissen.

Benneveld
Benneveld gaat vanaf 1 april aan de slag in de schuur van de familie Brinks. Alle hulp is welkom! Voor meer informatie kun je bij de coördinator terecht. Dat is Karin van Gijtenbeek.

 

Speciaal Zuidenveld-biertje
Leuk! De mannen van Sweeler Bier hebben voor het Zuidenveld een speciaal biertje gebrouwen; de Zuidenvelder. Op 12 april van 17-20 uur kan iedereen deze komen proeven bij het Wapen van Aelden. Het eerste glas wordt u aangeboden!

www.zuidenveld.com

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 maart 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’

In 2020/2021 viert Theater Hofpoort (Coevorden) haar 10e seizoen. N.a.v. dit jubileum organiseert Stedelijk Museum Coevorden de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’. De tentoonstelling is een ode aan Cultureel Coevorden. De ...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Première Ede Staal Anders

Muziek Ede Staal in mix van orgelimprovisatie, zang en tekst. Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld is erin geslaagd de muziek van Ede Staal naar Emmen te halen en wel op Zondag 25 ...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein 'Plein Air’ Schildersdag

De jaarlijkse 'Plein Air' Schildersdag' van Tourist Info Punt alden (TIP) vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Helling...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto