Artikel
Opening “de Kast” in Benneveld

Afgelopen zaterdag was de feestelijke en gezellige opening van “de Kast” in Benneveld. “De Kast” is een soort mini-bieb. Mensen die boeken over hebben kunnen deze aan “de Kast” schenken en mensen die boeken willen lezen kunnen kijken of er iets moois tussen staat.

De initiatiefnemers sluiten niet uit dat in de toekomst “de Kast” ook voor andere zaken gebruikt kan worden.

“Het idee voor “de Kast” is ontstaan omdat wij zien dat er zoveel overvloed is, wat fijn is om te delen, waarbij er niet altijd geld tussen hoeft te zitten. Wat de één over heeft , kan de ander soms goed gebruiken.”

In de openingsspeech werd gerefereerd aan een taal van een volk uit Zuid-Amerika, waarin geen woord bestaat voor bezit. In die taal wordt dus niet gezegd “ ik heb een boek”, maar “Dit boek is nu bij mij”. Dit geeft mooi weer wat “de Kast” is.

Dankzij de samenwerking van veel vrijwilligers is het een prachtige kast geworden die te vinden is in het centrum van Benneveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 maart 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Solo Stories – Doet sneeuw pijn. Vrijdag 31 januari 2020 AFGELAST  Kasteelsessie in het Kasteel van Coevorden Margriet Sjoerdsma en Egbert Der...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder

57ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 7 februari tot en met 1 maart 2020 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Dit keer zijn er droge naald etsen en ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Theater Hofpoort

FILM A star is born. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally (Lady GaG...

zondag, 19 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto