Artikel
Opening “de Kast” in Benneveld

Afgelopen zaterdag was de feestelijke en gezellige opening van “de Kast” in Benneveld. “De Kast” is een soort mini-bieb. Mensen die boeken over hebben kunnen deze aan “de Kast” schenken en mensen die boeken willen lezen kunnen kijken of er iets moois tussen staat.

De initiatiefnemers sluiten niet uit dat in de toekomst “de Kast” ook voor andere zaken gebruikt kan worden.

“Het idee voor “de Kast” is ontstaan omdat wij zien dat er zoveel overvloed is, wat fijn is om te delen, waarbij er niet altijd geld tussen hoeft te zitten. Wat de één over heeft , kan de ander soms goed gebruiken.”

In de openingsspeech werd gerefereerd aan een taal van een volk uit Zuid-Amerika, waarin geen woord bestaat voor bezit. In die taal wordt dus niet gezegd “ ik heb een boek”, maar “Dit boek is nu bij mij”. Dit geeft mooi weer wat “de Kast” is.

Dankzij de samenwerking van veel vrijwilligers is het een prachtige kast geworden die te vinden is in het centrum van Benneveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 maart 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’

In 2020/2021 viert Theater Hofpoort (Coevorden) haar 10e seizoen. N.a.v. dit jubileum organiseert Stedelijk Museum Coevorden de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’. De tentoonstelling is een ode aan Cultureel Coevorden. De ...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Première Ede Staal Anders

Muziek Ede Staal in mix van orgelimprovisatie, zang en tekst. Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld is erin geslaagd de muziek van Ede Staal naar Emmen te halen en wel op Zondag 25 ...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein 'Plein Air’ Schildersdag

De jaarlijkse 'Plein Air' Schildersdag' van Tourist Info Punt alden (TIP) vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Helling...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto