.

.

 

.

Vrijdag 28 juni heropening jeugdsoos in Zweeloo

Nog twee weken wachten en dan kunnen de jongeren van de Zweeler dorpen elke week bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. Op dit moment wordt er aan het Eswegje in Zweeloo nog druk verbouwd, maar op vrijdag 28 juni a.s. staat de officiële heropening van de jeugdsoos gepland. Nieuw bestuur Zes jaar na sluiting bleek uit onderzoek dat de jeugd uit de voormalige gemeente Zweeloo weer een grote behoefte te hebben aan ‘eigen plek’. Op initiatief van de vijf kartrekkers Bernd Hollander, Gertjan Reinders, Klaas Scheper, Harry Kuipers en Joop Timmer werden de plannen uitgewerkt. De jeugd omarmde het initiatief en heeft met veel enthousiasme de schouders eronder gezet. Naast de drukke verbouwingswerkzaamheden is er inmiddels ook een nieuw bestuur geformeerd. Dat bestuur bestaat uit Twan Jalving, Bram van Veen, Dorien Tubben, Teun Efftink en Myrthe Vorsteveld. Eerste stappen uitgaansleven Al tijdens de verbouwing vermaakte de jeugd zich opperbest. ‘Hier worden straks de eerste stappen in het uitgaansleven gezet’, glimlacht Teun Efftink, terwijl hij nog druk aan het klussen is. ‘Het is heel mooi dat er vanaf eind deze maand weer een plek komt voor de jeugd. Ik wil me graag inzetten om er een succes van maken, want we hebben echt de behoefte aan een mooie en stabiele uitgaansgelegenheid.’ Volgens Teun zijn er goede afspraken gemaakt over alcoholgebruik, veiligheid, gedragsregels en openingstijden. 'Voor de jeugd staat voorop dat de soos een veilig en gezellig onderkomen moet zijn, waar alle Zweeler jeugd terecht kan. Daar gaan we ons als bestuur voor inzetten.’ Meer info over de opening in OEK van volgende week.
Het nieuwe bestuur van de jeugdsoos kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. V.l.n.r. Twan Jalving, Bram van Veen, Dorien Tubben, Teun Efftink en Myrthe Vorsteveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juni 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel