Artikel
Jeugdvoetbaldagen in teken van Cystic Fibrosis (CF) Stichting
Na zeven succesvolle jaren worden er in de meivakantie ook dit jaar op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo Jeugdvoetbaldagen georganiseerd. De dagen zijn gepland op 29 en 30 april en 1 mei van 10.00 – 15.00 uur.

Het sportieve voetbalevenement wordt wederom georganiseerd onder de vlag van voetbalvereniging Sweel. 

  

Goed doel

Het evenement staat borg voor drie dagen op en top voetbalplezier voor de jeugd t/m 15 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers zal volop worden gewerkt aan de technische en tactische vaardigheden van het voetbalspel. Net als de voorgaande jaren is aan de Jeugdvoetbaldagen weer een goed doel gekoppeld. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Daarnaast zullen er tijdens de voetbaldagen verschillende side-events op touw worden gezet voor de NCFS.
Groot belang
v.v. Sweel vindt het van groot belang dat de taaislijmziekte (CF) een grotere naamsbekendheid krijgt. Leven met CF staat gelijk aan het meedoen aan een zware wedstrijd. Veel mensen zijn op tal van terreinen intensief bezig om daar verandering in aan te brengen, zodat de wedstrijd in ieder geval op een eeuwig gelijkspel uitloopt.
De ziekte een plaats geven in het leven is een hele opgave voor zowel ouders en kind als andere gezinsleden. Praktische zaken zoals medicatie, voeding, fysiotherapie en ziekenhuisopname, maar ook de emotionele kant vragen veel aandacht en energie. Dankzij goede begeleiding en ondersteuning kunnen de meeste ouders en patiënten de taaislijmziekte een plaats in hun leven geven, zodat de ziekte geen hoofdrol speelt. Daarom ondersteunen de organisatoren van v.v. Sweel en deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen van harte de acties voor intensief onderzoek en goede medische zorg.
Taaislijmziekte is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte, die gekenmerkt wordt door ophopen van taai slijm in de darmen, alvleesklier en de longen. Door intensieve medische zorg en goede medicatie is tegenwoordig de kwaliteit van leven voor mensen met CF sterk verbeterd.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 april 2019
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Prima debuut voor Marlies Vos (18) op NK Veldrijden

Marlies Vos heeft vorig weekend tijdens het NK Veldrijden een verdienstelijk debuut gemaakt bij de Beloften Dames. Met een zevende plaats kon de 18-jarige rijdster uit Aalden tevreden terugblikken op de ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto