.

.

 

.

Tophit "In Zweeloo kan alles !"

* Inwoners Zweeler dorpen al helemaal in Zuidenveldstemming

* Zweeloo zorgt voor wauw-effect met 'metersgroot kunstwerk'
De Zweeler dorpen bruisen aan de vooravond van Zuidenveld 2019 van enthousiasme en van de kunstzinnige creaties.

De dorpsinwoners van Zweeloo hebben een indrukwekkend  kunstwerk gebouwd in het Klooster dat schittert op de Zuidenveldroute. Een pronkstuk verrezen uit ruim 700 pallets en verbazingwekkend veel meters breed en hoog.

Jan Kroes is één van de drijvende krachten achter de reusachtige Straatmuzikant. 'Een groot compliment voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om dit bouwwerk gestalte te geven, maar ook waardering voor de bouwers van de andere erebogen, praalwagens en straatversieringen. De Zweeler dorpen presenteren zich deze week van hun beste kant!'

Bijzonder
Kroes realiseerde in de afgelopen jaren al een aantal grote internationale klussen, maar een kunstwerk vlak voor zijn eigen huis is toch wel iets bijzonders. ‘Het is bovendien een klus die we in een groot teamverband hebben uitgevoerd. Dat  is voor mij heel speciaal, want meestal werken we in een kleine compacte formatie, samen met mijn zoon Jelle-Jan.’ 

Wauw-effect
De bouwers uit Zweeloo wilden de afgelopen maanden uiteraard niet al te veel verklappen, maar konden wel alvast zeggen dat het spektakel ging worden aan het Klooster. Ze hebben woord gehouden, want de bezoekers krijgen een kunstwerk te zien waar hun mond van open gaat staan. 'Het 'wauw-effect' is er inmiddels al en gaat zich de komende dagen ongetwijfeld veelvuldig herhalen.'

Keuze uit tien ontwerpen
Voor de boog in Zweeloo kwamen tien ontwerpen binnen en de keuze viel uiteindelijk op de Straatmuzikant. Het ontwerp zat al helemaal in het hoofd van Kroes. 'Op locatie gaat het echter toch altijd anders', lacht de Zweeler. 'Dat maakt ons werk zo leuk.' Vooraf was het wel duidelijk dat het een gigantisch kunstwerk zou worden. Een blikvanger waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt. 'We hadden twee werkplaatsen tot onze beschikking, waarin we de grote onderdelen konden maken. Veelal drie avonden in de week is er koortsachtig gewerkt, getimmerd en geknutseld."

Tophit
De Straatmuzikant heeft van de bouwers - op ruim negen meter hoogte - een schitterend podium gekregen. Over het repertoire hoeft niet lang na te worden gedacht….. De tophit “In Zweeloo kan alles...!” galmt door de wijde omtrek en de vele toehoorders zingen het uit volle borst mee.  In Zweeloo kan alles’ Het  lied zal de komende dagen nog heel vaak gezongen worden!

Tijdens het Zuidenveldfeest gaat de ereboog – net als de vier andere kunstwerken en de vele mooie straatversieringen -  echt schitteren en kunnen de duizenden bezoekers het resultaat bewonderen. Iedereen een fantastisch Zuidenveldfeest toegewenst!

De Straatmuzikant zorgt voor een wauw-effect. Foto: Hans Jansen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 juli 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel