Artikel
Vogelkijkhut door Kees Verweij prominent ‘neergezet’ in gewassen pentekening

Met een gewassen pentekening, gemaakt door Kees Verweij, worden bezoekers aan de vogelkijkhut in Aalden op een humoristische manier te kijk gezet en wordt de kijkhut prominent neergezet.

Vrijdagmiddag kregen bestuursleden van de werkgroep "De Rode Draad" uit handen van Kees Verweij ieder een gesigneerde tekening uitgereikt.

De gewassen pentekening is een oude techniek waarbij de tekening eerst wordt opgezet met pen en in water oplosbare inkt, waarna met een penseel fraaie grijstinten worden aangebracht.

De eind vorig jaar geopende vogelkijkhut - achter op de Aelder Esch in Aalden - is voor velen inmiddels een markante plek geworden. Passanten en bezoekers genieten van deze bijzonder fraai vormgegeven hut en locatie. Ze gebruiken het als rustpunt tijdens een wandeling of genieten gewoon van de rust en de prachtige natuur.

Bijschrift foto: De fraaie gewassen pentekening van de hand van Kees Verweij.

Bijschrift foto: Luit Hummel, Anneke Kaijser, Hans Terbach, Ria de Graaf, Joke Holwarda, Kees Verweij en Leo Claessens allen met de pentekening. Olga de Lange en John de Vegt ontbreken op deze foto.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 mei 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder

Nieuws van werkgroep Ecologisch Bermbeheer

In Meppen veertig nestkastjes geplaatst in de strijd tegen eikenprocessierups. Vorig weekend heeft de werkgroep Ecologisch Bermbeheer in Meppen veertig nestkastjes in de bebouwde kom aan eikenbomen opgehangen. Dit als onderde...

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder

Vrouwen van Nu huldigt jubilarissen

Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu is vorige week maandag stilgestaan bij het zestig-, vijftig- en veertigjarig jubileum van acht trouwe leden....

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto