Artikel
Vogelkijkhut door Kees Verweij prominent ‘neergezet’ in gewassen pentekening

Met een gewassen pentekening, gemaakt door Kees Verweij, worden bezoekers aan de vogelkijkhut in Aalden op een humoristische manier te kijk gezet en wordt de kijkhut prominent neergezet.

Vrijdagmiddag kregen bestuursleden van de werkgroep "De Rode Draad" uit handen van Kees Verweij ieder een gesigneerde tekening uitgereikt.

De gewassen pentekening is een oude techniek waarbij de tekening eerst wordt opgezet met pen en in water oplosbare inkt, waarna met een penseel fraaie grijstinten worden aangebracht.

De eind vorig jaar geopende vogelkijkhut - achter op de Aelder Esch in Aalden - is voor velen inmiddels een markante plek geworden. Passanten en bezoekers genieten van deze bijzonder fraai vormgegeven hut en locatie. Ze gebruiken het als rustpunt tijdens een wandeling of genieten gewoon van de rust en de prachtige natuur.

Bijschrift foto: De fraaie gewassen pentekening van de hand van Kees Verweij.

Bijschrift foto: Luit Hummel, Anneke Kaijser, Hans Terbach, Ria de Graaf, Joke Holwarda, Kees Verweij en Leo Claessens allen met de pentekening. Olga de Lange en John de Vegt ontbreken op deze foto.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 mei 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Van ver naar Zweeloo: Martine en Gertjan Ponstein

Van Mokum naar Sweel: Martine en Gertjan Ponstein. Heimwee naar het Westen hebben ze beiden niet.  “Als je voorbij Hilversum bent ruik je de kerosinelucht van Schiphol al,” zegt Gertjan Pon...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Berichtgeving Dorpsbelangen Aalden over stemmen dorpsbudget

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft Dorpsbelangen Aalden  besloten om het op papier stemmen op aanvragen uit het dorpsbudget - dat gepland stond op 4 april a.s. bij...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Coronacrisis zet ook streep door paasvuren

Jeugdsoos Zweeloo schuift plannen voor groots paasvuur noodgedwongen een jaar op. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Reg...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder
Willekeurige foto