Artikel
Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Club Nederland die haar jaarlijkse toertocht houdt.

  

(Bron: 2CV Club Nederland)

Deze keer is gekozen voor een rit door Zuid-Oost Drenthe. Onlangs werd het 70-jarig jubileum van de auto gevierd. Nu komen ze in grote getale naar Drenthe. Vrijdag 24 mei worden er in de omgeving Coevorden TV- opnamen gemaakt van deze legendarische auto.

De rit start zaterdag bij Autobedrijf Stroeve Citroën aan de Monierweg in Coevorden. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn de auto's te aanschouwen alvorens ze op pad gaan voor een mooie rit. De route loopt van Coevorden naar Schoonebeek, Nieuw Amsterdam, Erm, de Klencke, Benneveld, Aalden, Meppen en Gees om vervolgens tegen 16.00 uur te eindigen op het marktplein in Dalen. Ook zandwegen en keienpaden vormen een onderdeel van de tocht.

Bij de Aeldermeul wordt een stop gemaakt. ‘s Middags tussen twee en half drie worden de 2CV’s bij de molen verwacht. Ze rijden zelfs dóór de molen. Leuk om dit schouwspel mee te maken en om deze klassieke auto’s van naderbij te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 mei 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Van ver naar Zweeloo: Martine en Gertjan Ponstein

Van Mokum naar Sweel: Martine en Gertjan Ponstein. Heimwee naar het Westen hebben ze beiden niet.  “Als je voorbij Hilversum bent ruik je de kerosinelucht van Schiphol al,” zegt Gertjan Pon...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Berichtgeving Dorpsbelangen Aalden over stemmen dorpsbudget

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft Dorpsbelangen Aalden  besloten om het op papier stemmen op aanvragen uit het dorpsbudget - dat gepland stond op 4 april a.s. bij...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Coronacrisis zet ook streep door paasvuren

Jeugdsoos Zweeloo schuift plannen voor groots paasvuur noodgedwongen een jaar op. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Reg...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder
Willekeurige foto