Artikel
Voor het eerst Zuidenveld ....!

Als relatief nieuwkomer maak ik voor het eerst Zuidenveld mee. Toen ik er van hoorde dacht ik: jeetje, wat een werk voor maar 3 dagen en: is het niet wat uit de tijd? Ook hoorde ik nogal wat ervaren ouderen zich afvragen of er nog wel voldoende animo voor zou zijn.

 

Welnu, met die animo viel het al gauw mee op de dorpsbijeenkomsten! En nu is men bijna overal druk met boog, wagens en straatversiering.

Dat proces van de straatversiering leerde mij echt inzien wat Zuidenveld is: het is erg belangrijk voor het bevorderen van de saamhorigheid! In mijn straat zijn zo’n 20 mensen actief en is er een echt straatbestuur dat het geld inzamelt en beheert en knopen doorhakt. Maar meestal is het onderling overleg zo constructief dat dat knopen doorhakken bijna niet nodig is.

Elke woensdagavond is men van 19.00 tot 21.00 uur enthousiast aan het werk, waarbij mij ook het streven naar perfectie opvalt. Met gelukkig ook enkele jongeren, die nog niet zo lang in de straat wonen en die je zo mooi leert kennen.

En dan om 21.00 uur de nazit met een borreltje erbij. Ontzettend gezellig! Keurig om 22.00 uur gaat een ieder zijns of haars weegs. Voor mij kan Zuidenveld nu al niet meer stuk!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 mei 2019

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Van ver naar Zweeloo: Martine en Gertjan Ponstein

Van Mokum naar Sweel: Martine en Gertjan Ponstein. Heimwee naar het Westen hebben ze beiden niet.  “Als je voorbij Hilversum bent ruik je de kerosinelucht van Schiphol al,” zegt Gertjan Pon...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Berichtgeving Dorpsbelangen Aalden over stemmen dorpsbudget

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft Dorpsbelangen Aalden  besloten om het op papier stemmen op aanvragen uit het dorpsbudget - dat gepland stond op 4 april a.s. bij...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Coronacrisis zet ook streep door paasvuren

Jeugdsoos Zweeloo schuift plannen voor groots paasvuur noodgedwongen een jaar op. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Reg...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder
Willekeurige foto