Artikel
Dierenkampje Zweeloo toekomstbestendig gemaakt

Al enige maanden zijn er allerlei activiteiten in het Dierenkampje gaande om het toekomstbestendig te maken, veiliger voor de dieren en aantrekkelijker voor de inwoners.

In het voorjaar is via de vrijwilligersdag NL Doet een insectenhotel geplaatst. Via de achterkant van het dierenkampje, aan de stroom, kun je van dichtbij alvast een kijkje nemen in het hotel, het is bijna klaar.

Hekwerk aan vervanging toe
Al enige tijd was het hekwerk van het dierenkampje aan vervanging toe. Veel palen bleken verrot te zijn en het gaas vertoonde op behoorlijk wat plekken gaten. Al met al geen veilige situatie voor de dieren en de kans op ontsnappingen werd al groter.

Fantastische bijdrage Koudenburg Goed in Groen
De firma Koudenburg Goed in Groen uit Odoorn heeft een offerte uitgebracht voor het deels vervangen van het hekwerk. Om de kosten zoveel mogelijk te beperken zouden de stukken hekwerk die nog redelijk waren blijven staan. In de zomer van 2018 werd een plan geschreven ter vervanging van driekwart van het hekwerk om te proberen ondersteuning te krijgen vanuit het stimuleringsfonds. Op 8 november 2018 werd tijdens een feestelijke avond de aanvraag van het Dierenkampje gehonoreerd en werd de cheque door burgemeester Bert Bouwmeester overhandigd. Met dit mooie bedrag van de gemeente en een deel van het eigen geld van het dierenkampje (afkomstig van de donateurs en mooie acties zoals van COOP), was het mogelijk om dit project te realiseren.

Door een fantastische bijdrage van Koudenburg was er genoeg budget om het gehele hek te vervangen. Inmiddels is via Koudenburg en de Firma Zwiggelaar het hek vervangen met hulp van vrijwilligers die hand- en spandiensten leverden. Het ziet er geweldig uit en we kunnen weer jaren tegen.

Bron voor vijver en sproeimogelijkheden
Door de veranderde situatie bij de ingang van het Dierenkampje is de schommel tijdelijk weg gehaald. Doordat het hek opnieuw geplaatst is, is er bij het stroompje, vlak bij het insectenhotel, een plek gerealiseerd voor de schommel. Zoals zo vaak zijn we weer geweldig geholpen door de mannen van de gemeente en is de schommel door hen op de nieuwe plek neergezet, evenals een bankje.

Ondertussen is ook het volgende project van start gegaan: een bron. Deze levert voorziening levert water op voor met name de vijver en sproeimogelijkheden in hele droge periodes. Uit het dorpsbudget van Zweeloo kreeg het dierenkampje onlangs budget voor dit mooie project.  Koudenburg bood nog een keer de helpende hand door een diepe geul te graven voor stroomkabel en waterleiding. Binnenkort zal er een put gespoten worden en kan de pompinstallatie geplaatst worden.

Kom eens kijken in het Dierenkampje….!

Kortom: er gebeurt van alles in het dierenkampje in een vruchtbare samenwerking tussen bedrijven, de mannen van de gemeente en de vrijwilligers. Kom gerust eens kijken. Misschien overweeg je dan wel om ook vrijwilliger te worden en eens in de zoveel weken een paar dagen de verzorging van de dieren op je te nemen, zonder vrijwilligers kan het dierenkampje niet bestaan. Over een tijdje willen we een start maken met een rooster waarin weekenddiensten en diensten van vijf of zeven dagen zitten, dus voor elk wat wils.

Voor vragen kun je contact opnemen met Anne-Marie Pieters: 06 28 93 28 97.

Foto: Er werd een diepe geul gegraven voor de stroomkabel en waterleiding. 

Het gehele hekwerk werd vervangen en is daarmee weer toekomstbestendig gemaakt.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto