Artikel
Zweeler dorpen in de greep van Pokémon-rage

Wie denkt dat de Pokémon-rage onze omgeving heeft overgeslagen, heeft niet de Pokémon-Go-app op zijn mobiel.

En wie denkt, bij het zien van mensen (klein én groot!) die intensief naar hun schermpje turen, dat zij de weg, een muzieknummer of andere info zoeken: het kan ook wat anders zijn.

Zij zien wat jij niet ziet: Pokémon! In soorten en maten.

Voor de niet-kenners hierbij enige uitleg, gevonden in Wikipedia: “Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.”

En Zweeloo en omgeving blijkt deel te zijn van deze ‘echte wereld’. De Pokémon zijn bijvoorbeeld te vinden bij ‘de gebroken steen’, het water-monument bij de brug tussen Aalden en Zweeloo, en bij het kunstwerk Vork en Lepel, aan de Koemarsendrift. Ook bij de ‘meditatieboom’ aan de Brinklanden in Zweeloo. De Aelder Meent is ook een Pokémonplek. Evenals de Jantina Hellingmolen. Aldus een Pokémonspeler, die tevens aangaf het niet alleen maar als een spelletje te beschouwen, maar dat het ook best leerzaam is: je topografiekennis vergroot zich. Het ‘Kijkduin-effect’ (waar hórdes Pokémonspelers de duinen vertrapten) is hier nog niet gezien, en zo moet het ook maar blijven. Zweeloo neemt een klein plekje in, in zowel de echte, als de Pokémonwereld. 

De redactie van O.E.K. is benieuwd of er in onze buurt nog meer Pokémon-plekken zijn, en houdt zich aanbevolen voor tips ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2019/20

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”. “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroke...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto