Artikel
Zweeler dorpen in de greep van Pokémon-rage

Wie denkt dat de Pokémon-rage onze omgeving heeft overgeslagen, heeft niet de Pokémon-Go-app op zijn mobiel.

En wie denkt, bij het zien van mensen (klein én groot!) die intensief naar hun schermpje turen, dat zij de weg, een muzieknummer of andere info zoeken: het kan ook wat anders zijn.

Zij zien wat jij niet ziet: Pokémon! In soorten en maten.

Voor de niet-kenners hierbij enige uitleg, gevonden in Wikipedia: “Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.”

En Zweeloo en omgeving blijkt deel te zijn van deze ‘echte wereld’. De Pokémon zijn bijvoorbeeld te vinden bij ‘de gebroken steen’, het water-monument bij de brug tussen Aalden en Zweeloo, en bij het kunstwerk Vork en Lepel, aan de Koemarsendrift. Ook bij de ‘meditatieboom’ aan de Brinklanden in Zweeloo. De Aelder Meent is ook een Pokémonplek. Evenals de Jantina Hellingmolen. Aldus een Pokémonspeler, die tevens aangaf het niet alleen maar als een spelletje te beschouwen, maar dat het ook best leerzaam is: je topografiekennis vergroot zich. Het ‘Kijkduin-effect’ (waar hórdes Pokémonspelers de duinen vertrapten) is hier nog niet gezien, en zo moet het ook maar blijven. Zweeloo neemt een klein plekje in, in zowel de echte, als de Pokémonwereld. 

De redactie van O.E.K. is benieuwd of er in onze buurt nog meer Pokémon-plekken zijn, en houdt zich aanbevolen voor tips ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto