Artikel
Vrijdag 28 juni heropening jeugdsoos in Zweeloo
Nog twee weken wachten en dan kunnen de jongeren van de Zweeler dorpen elke week bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. Op dit moment wordt er aan het Eswegje in Zweeloo nog druk verbouwd, maar op vrijdag 28 juni a.s. staat de officiële heropening van de jeugdsoos gepland.
Nieuw bestuur
Zes jaar na sluiting bleek uit onderzoek dat de jeugd uit de voormalige gemeente Zweeloo weer een grote behoefte te hebben aan ‘eigen plek’. Op initiatief van de vijf kartrekkers Bernd Hollander, Gertjan Reinders, Klaas Scheper, Harry Kuipers en Joop Timmer werden de plannen uitgewerkt. De jeugd omarmde het initiatief en heeft met veel enthousiasme de schouders eronder gezet. Naast de drukke verbouwingswerkzaamheden is er inmiddels ook een nieuw bestuur geformeerd. Dat bestuur bestaat uit Twan Jalving, Bram van Veen, Dorien Tubben, Teun Efftink en Myrthe Vorsteveld.
Eerste stappen uitgaansleven
Al tijdens de verbouwing vermaakte de jeugd zich opperbest. ‘Hier worden straks de eerste stappen in het uitgaansleven gezet’, glimlacht Teun Efftink, terwijl hij nog druk aan het klussen is. ‘Het is heel mooi dat er vanaf eind deze maand weer een plek komt voor de jeugd. Ik wil me graag inzetten om er een succes van maken, want we hebben echt de behoefte aan een mooie en stabiele uitgaansgelegenheid.’ Volgens Teun zijn er goede afspraken gemaakt over alcoholgebruik, veiligheid, gedragsregels en openingstijden. 'Voor de jeugd staat voorop dat de soos een veilig en gezellig onderkomen moet zijn, waar alle Zweeler jeugd terecht kan. Daar gaan we ons als bestuur voor inzetten.’ Meer info over de opening in OEK van volgende week.

Het nieuwe bestuur van de jeugdsoos kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. V.l.n.r. Twan Jalving, Bram van Veen, Dorien Tubben, Teun Efftink en Myrthe Vorsteveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto