Artikel
vv Sweel haalt ruim 2.500 euro op voor NCFS

vv Sweel heeft vorige maand tijdens tal van sponsoracties meer dan 2.500 euro opgehaald voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De stichting maakt zich sterk voor mensen met de taaislijmziekte. De cheque werd woensdagavond op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo op symbolische wijze overgedragen aan de stichting.

Dat gebeurde in aanwezigheid van Henk Nijenbanning en Jan Pol (v.v. Sweel) en Jan Katerberg van AgroNoord.

Belangrijk doel
Net als afgelopen seizoen heeft AgroNoord ook dit jaar de Jeugdvoetbaldagen van vv Sweel gesponsord. Jan Katerberg en de voetbalclub uit Zweeloo hebben toen gezamenlijk het initiatief genomen om tijdens dit evenement acties op touw te zetten ten bate van de NCFS.

Vv Sweel en AgroNoord vinden het van groot belang dat de taaislijmziekte (CF) een grotere naamsbekendheid krijgt. Leven met CF staat gelijk aan het meedoen aan een zware wedstrijd. Veel mensen zijn op tal van terreinen intensief bezig om daar verandering in aan te brengen, zodat de wedstrijd in ieder geval op een eeuwig gelijkspel uitloopt. Daarom ondersteunen de organisatoren van vv Sweel en deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen van harte de acties voor intensief onderzoek en goede medische zorg.

Taaislijmziekte is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte, die gekenmerkt wordt door ophopen van taai slijm in de darmen, alvleesklier en de longen. Door intensieve medische zorg en goede medicatie is tegenwoordig de kwaliteit van leven voor mensen met CF sterk verbeterd.

Groot compliment
Van het inschrijfgeld van de deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen ging vijf euro naar CF. Dit leverde 465 euro op. Op de afsluitende dag van de Jeugdvoetbaldagen werd een sponsorsloop georganiseerd. De enthousiaste deelnemers verdienen volgens het clubbestuur en Jan Katerberg een groot compliment, want de jeugdvoetballers hebben het fantastische bedrag van ruim € 1.821,20 ingezameld.

Prachtig bedrag
Tijdens de voorlaatste thuiswedstrijd van vv Sweel tegen OVC’21 werd een blinde toto georganiseerd: het publiek kocht een 'blind vakje' met een einduitslag. Het kansspel leverde ruim 230 euro op. Dankzij al deze acties van vv Sweel staat de teller nu op € 2.517,60. 'Een fantastisch bedrag. Een speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers die aan dit resultaat hebben bijgedragen.'

AgroNoord stimuleert de Jeugdvoetbaldagen middels een sponsorbedrag. Deze bijdrage komt mede voort uit het feit dat de club ook een goed doel aan het jeugdvoetbalevenement heeft gekoppeld. Sweel en AgroNoord kiezen in nauwe samenspraak een goed doel uit. Vorig jaar werd gekozen voor Kika en dit jaar dus voor NCFS. Vv Sweel is het bedrijf van Jan Katerberg zeer erkentelijk voor de prachtige bijdrage.

Directeur Jan Katerberg van AgroNoord en Henk Nijenbanning en Jan Pol van v.v. Sweel zijn trots op het resultaat van de actie ten bate van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De drie initiatiefnemers overhandigen binnenkort een cheque van 2.517,60 euro aan de stichting. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto