Artikel
Aftrap zomerprogrammering Weeshuisweide door Bert Visscher met Noordpoolorkest

Kom luisteren en dansen op 21 juni. ‘Organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide’ werd vaak als idee genoemd in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden. Zo’n mooie locatie in de binnenstad; daar moet meer gebruik van gemaakt worden. Dat gaan we doen!

Vanuit theater Hofpoort is het gelukt om Bert Visscher te boeken. Op 21 juni komt hij als Don Pescatore met zijn Alcatraz Orchestra naar Coevorden. Dit optreden is de eerste in een serie in de zomer.
De plannen voor de binnenstad vorderen gestaag. Er wordt goed gebruik gemaakt van de subsidieregelingen voor ondernemers, er is flink gebouwd met de maquette voor Markt en omgeving. Veel inwoners denken mee. Op de Weeshuisweide komt een tijdelijk paviljoen voor cultuurhistorie en in de zomerperiode staan er verschillende activiteiten op het programma.
Bert Visscher als zanger?
Bert Visscher is natuurlijk vooral bekend als cabaretier. Maar: in deze voorstelling is hij Don Pescatore en zingt hij met een aantal zangeressen en onder begeleiding van het Noordpoolorkest covers uit heden en verleden. Swingende muziek, want het is een dansfeest!


Kaarten bestellen?
Voor het dansfeest zijn beperkt kaarten beschikbaar. Ze kosten vijf euro per stuk en dat is inclusief twee consumptiemunten. Reserveren kan via www.theaterhofpoort.nl, of –wanneer je geen internet hebt- bij de Readshop aan de Friesestraat of in het infocentrum Binnenstad aan de Friesestraat 51.
Ruimte voor cultuur!
Het gebruiken van de Weeshuisweide voor optredens is een proef. Wanneer het een succes is, kan er vaker iets op de weide georganiseerd worden.
Naast Don Pescatore op 21 juni ziet het programma er als volgt uit:
6 juli openluchtbioscoop, 28 juli Smokers en Food Festival met countrymuziek en op 8 september een theatertuinfeest met Joris Linssen en Caramba.
Bouwen aan Historie
Coevorden werkt aan een uitnodigende binnenstad waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid en waar het fijn wonen is. Bouwen aan historie is een samenwerking tussen Centrummanagement, gemeente en Domesta, waarbij vele ondernemers, organisaties en inwoners betrokken zijn. De evenementen worden mede mogelijk gemaakt door het Binnenstadsfonds van de provincie Drenthe.
 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stedelijk Museum Coevorden blijft gesloten tot 1 juni 2020...

... en de tentoonstelling ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’ is geannuleerd. In lijn met het landelijk beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Stedelijk Museum Coevorden haar deuren voor het publiek tot...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Historische Vereniging Zweeloo haalt streep door activiteiten 75 jaar Bevrijding

Helaas heeft de Historische Vereniging Zweeloo moeten besluiten om in verband met het coronavirus haar activiteiten in De Aelder Meent rondom 75 jaar Bevrijding af te gelasten. De afgelasting betreft zowel d...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Alle bibliotheken tot 6 april gesloten

In navolging van de richtlijnen van de Nederlandse overheid het besluit genomen dat alle Drentse bibliotheken vanaf maandag 16 maart gesloten blijven voor alle publiek. Dit duurt in ieder geval tot...

woensdag, 18 maart 2020

Lees verder
Willekeurige foto