Artikel
Avondvierdaagse start 1 avond vanuit Zweeloo

Op 25 , 26, 27 en 28  juni a.s. wordt er in onze omgeving weer de Avondvierdaagse Oosterhesselen, Gees, Zwinderen E.O. georganiseerd. Voor ons, lezers van OEK, is dat E.O. ‘ en omgeving’, van toepassing. Vroeger was de Avondvierdaagse ook een vrolijk gebeuren hier in onze dorpen. Een specialiteit daarbij was dat je 3 avonden kon lopen, en dan toch nog een medaille kon krijgen. Flex avant la lettre.

Nu in buurdorpen de Avondvierdaagse wel wordt gehouden, is het een mooie gelegenheid out of the box te denken, oftewel buiten je eigen dorp. De wereld is groter. En zo ver is het niet naar de Hesselerhof (2x) of naar Talenti (1x). De oplettende rekenaar zal opgemerkt hebben dat dit pas 3 startmomenten zijn. En dat klopt, want de 2e avond kan er gestart worden vanaf ons eigen Alterbarg.

De organisatie, bij monde van Helga Zwaan, laat weten dat iedereen welkom is op alle vier de avonden. Maar het is ook mogelijk een enkele avond mee te wandelen. Bij voldoende deelname vanuit Zweeloo is men van plan volgend jaar weer een avond vanuit Zweeloo te starten.

Scholen, Korenhof, Aelderholt zijn benaderd, en ook dit artikeltje is een moment tot enthousiasmering.

Enige informatie: Inschrijflocatie bij Hollander, t.m. 21 juni. Lengte: 5 of 10 km. Kosten € 5,00 pp (begeleider € 4,00), 1 avond € 3,50 (begeleider € 1,00). Starts: tussen 18.00 en 19.00 uur: 25e Hesselerhof, 26e Alterbarg, 27e Talenti, 28e Hesselerhof.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 juni 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto