Artikel
Het aftellen is begonnen

We schrijven dinsdag 18 juni. Het aftellen is begonnen, nog 23 dagen en dan barst de 99e editie van het Zuidenveld los. Drie dagen lang, van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli, is Zweeloo het middelpunt van bruisende activiteiten en vooral gezelligheid.

Een rondje langs de schuren
Nog ruim drie weken te gaan dus en, terwijl u dit stukje leest, zelfs nog maar twee. Het uur U komt snel dichterbij. Een goed moment om even te informeren hoe het staat met de zenuwen van Nathalie Matijsen, voorzitter van het Zuidenveldcomité. We treffen Nathalie deze dinsdagavond bij het rondje van haar comité langs de schuren waar hard gewerkt wordt aan de bogen, praalwagens en straatversiering. OEK ging mee naar Meppen en Aalden en zag dat het daar wel goed komt. Trots en enthousiasme strijden zichtbaar om voorrang. “En…. wat vind je ervan?” klinkt het steevast verwachtingsvol. Conform de goede traditie van het Zuidenveld verklappen we uiteraard niets over wat we zagen. Wel kan OEK beamen dat de trots van de Mepper en Aalder bouwers op hun creaties zondermeer terecht is. U zult het straks in juli allemaal wel zien, maar geloof ons, het is echt…… uit de kunst!

Namens het Zuidenveldcomité mocht Nathalie “de harde werkers” een taart (van bakkerij Kuijer) voor bij de koffie aanbieden. Tussen de bedrijven door had ze even tijd voor OEK.

En Nathalie, hoe staat het met de zenuwen zo’n drie weken voor de aftrap?
“Ik heb tot dusver nog geen moment wakker gelegen. Naar mijn gevoel hebben we de organisatie aardig op de rit. Natuurlijk moet er in de laatste weken nog veel gebeuren en geregeld worden, maar dan praat je wel over detailniveau.

Je bent nu voor de 2e keer voorzitter. Zijn er verschillen met 8 jaar geleden?
“Ik ben nu een stuk relaxter dan 8 jaar geleden”, zegt ze na enig nadenken. “Ik kan nu veel beter het gevoel oproepen dat alles goed komt. Binnen onze organisatie werken we met meerdere commissies, die binnen hun taken en verantwoordelijkheden een grote vrijheid kennen bij het invullen van hun (deel)programma. Delegeren met vertrouwen kun je het noemen. Niet de grote control freak uithangen, maar wel de grote lijnen in de gaten houden en zonodig adviserend en sturend optreden. Tot dusver werkt dat mijns inziens prima, vandaar die opmerking in het begin over dat relaxte gevoel.”

Jullie zijn deze keer niet langs alle deuren gegaan met een lijstcollecte. Spijt van?

Het antwoord blijft aanvankelijk wat in de lucht hangen. Dan, na een lichte aarzeling: “Nee, ik heb er geen spijt van. Het heeft ons als Zuidenveldcomité heeft veel werk bespaard. Daarnaast wisten we uit ervaringen van voorgaande edities, dat de opbrengsten van een lijstcollectie en eventuele start- en prijsgelden nagenoeg tegen elkaar weggestreept kunnen worden. Met instemming van de dorpen laten we dit laatste dan ook achterwege.”

Dus geen zorgen?
“Natuurlijk blijft het spannend, ook financieel. Uiteraard zijn we blij met de steun van onze huidige sponsoren, maar we praten dan niet over uitzonderlijke aantallen en bedragen. Veel zal afhangen van de kaartverkoop voor het feestprogramma op zaterdagavond. Daar heb ik trouwens alle vertrouwen in, gezien de naam en faam van de ABBA Tribute Band en de Black Tie Monkey Squad. Dat wordt gegarandeerd één groot feest! En ja, verder is alles gratis.”

Op naar een derde termijn?
Nu geen aarzeling bij Nathalie: “Nee, het is mooi geweest, het wordt geen derde termijn.”

Hans Habing is een van de vele vrijwilligers die zich met veel plezier inzet voor de naderende Zuidenveldtentoonstelling (Foto: Anne-Margreet Boerma)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 juni 2019

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto