Artikel
Drie generaties de luchtballon in

Bijzonder kado voor Geesje Hagting-Elving. Vorig jaar maart werd Geesje Hagting-Elving 80 jaar. Als oud-Wisper woont ze nu al geruime tijd in Aalden.

80 jaar, dachten de Aalder buren, dat verdient een bijzonder kado. En zo gebeurde het dat Geesje van de gezamenlijke buren een luchtballonvaart cadeau kreeg. Geesje was direct enthousiast en wilde deze belevenis graag delen met haar zus Albertje, dochters Wilma en Lucretia en kleindochters Vera en Alma.

Vorig jaar kwam het er niet van, maar eindelijk was het afgelopen zondag dan zo ver. Na twee eerdere pogingen die vanwege onweer niet doorgingen, gingen de drie generaties dames eindelijk de lucht in.

Ideale omstandigheden
Een prachtige dag boordevol zon en een zeer bescheiden windkracht 2. Het waren ideale omstandigheden voor een ballonvaart. Uitstekend verzorgd door Hilda van Airemotion werd zondagavond op het land van Meindert en Detri Smid aan de Koestukkenweg in Wezup de luchtballon uitgevouwen en opgehesen. Dit kostte bijna een uur en vele handen van toeschouwers.

Enthousiast
Omstreeks 20.15 uur steeg het indrukwekkende gevaarte in een vloeiende beweging op. In de warme kleuren van de avondzon met zoveel enthousiast zwaaiende familieleden, buren en bekenden genoot Geesje samen met haar zus, de twee dochters en twee kleindochters van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten.

Er was niet veel wind en daardoor moest de luchtballon hoog. Dit gaf de zes (oud-)Wispers een prachtig uitzicht over Wezup en een mooi deel Drenthe. Na een prachtige vaart met een maximale hoogte van bijna 2.000 meter, wist de ervaren piloot de ballon rond de klok van 21.30 uur rustig neer te zetten in een weiland nabij Odoornerveen. Hier werden Geesje, Albertje, Wilma, Lucretia, Vera en Alma gedoopt volgens traditie, en traden ze toe tot de adel van het luchtruim.

Prachtig en bijzonder; dat was toch wel de conclusie!

Geesje Hagting-Elving genoot samen met haar zus Albertje, de dochters Wilma en Lucretia en kleindochters Vera en Alma van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten. (Foto: Mark de Jong)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 juni 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto