Artikel
Recordaantal bezoekers op 25e Folk Veur Volk

Een recordaantal folkliefhebbers verzamelde zich zaterdag in de Hof van Schepers voor de 25e editie van Folk Veur Volk. Voor het eerst kwamen er meer dan 1.100 bezoekers op het festival af.

De diversiteit en kwaliteit van het programma was weer perfect uitgebalanceerd. Op het festival het was voor de bezoekers weer een groot muzikaal feest, of het nu ging om folk, bluegrass, country of american.

Bij het FvvF gaat het overigens niet om de meest spraakmakende publiekstrekker. Het knusse festival heeft na een kwart eeuw haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van en folk en artiesten met een prachtig folkgeluid.

Het festival groeide en groeide, maar één ding veranderde niet: het wordt bestierd door vrijwilligers. Het is de saamhorigheid, van bezoekers en vrijwilligers onder elkaar, die al die jaren de kracht vormden van het festival. Hoewel de professionaliteit in de loop der jaren toenam, bleef de sfeer gemoedelijk, van ons kent ons. Ook voor de jongste jeugd is er inmiddels een mooi programma samengesteld, met dank aan L.O.L. Kinderopvang.

Vanuit de Amerikaanse staat Tennessee werd Owen Schinkel - met zijn zeskoppige formatie Broke & Dusty - ingevlogen. De Meppenaar, die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert, heeft afgelopen jaar de band Broke & Dusty geformeerd. Het zestal maakt een heerlijk vertrouwde én uitdagende combinatie van traditionele en toch vooruitstrevende bluegrass

Naast de optredende bands kon het publiek uiteraard volop genieten van de intieme sfeer en van de smaakvolle gerechten en drankjes. Familieleden van de bestuursleden hadden nog een verrassend intermetzo in petto:  ze brachten een muzikaal en vocaal huldebetoon aan de bestuursleden. Dat was terecht, want in 25 jaar tijd is er – samen met vrijwilligers – dankzij de inzet van het enthousiaste bestuur iets heel moois ontstaan. Wat 25 jaar geleden kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een festival met naam en faam tot ver over de provinciegrenzen.

Shitfaced Mermaids
Het Groningse freak folk collectief Shitfaced Mermaids vermaakte het publiek tijdens FvvF met accordeon, zingende zaag, bouzouki, klarinet en zelfgemaakte basjo. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

De vuilnismannen
Na een energieke opening door De Vuilnismannen, gevolgd door een korte warming-up, werden in de Hof van Schepers de verschillende instrumenten en ritmes uitgereikt en kregen de participerende deelnemers de kans om het trommelen op rommel zelf te beleven! Binnen no-time stond er een swingende trommelband te trommelen op tonnen, emmers, jerrycans, koffieblikken etc.. ( Foto:  Ruud Janse Fotografie)

Brúúnsma & Friends
Liedjesschrijver en gitarist Theo Bruinsma mocht natuurlijk niet ontbreken. De inwoner van Benneveld brengt al enige jaren alleen, en soms samen met zijn twee zonen Douwe (Gitaar) en Thomas (Contra/bas), Drentstalige liedjes. De meer traditioneel gerichte authentieke luisterliedjes hebben een duidelijke nedersaksische invloed. Daarnaast ook steviger werk. Dréénts met ‘n bite.  In ieder geval onmiskenbare folk..... Drentse folk welteverstaan. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 juni 2019
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stedelijk Museum Coevorden blijft gesloten tot 1 juni 2020...

... en de tentoonstelling ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’ is geannuleerd. In lijn met het landelijk beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Stedelijk Museum Coevorden haar deuren voor het publiek tot...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Historische Vereniging Zweeloo haalt streep door activiteiten 75 jaar Bevrijding

Helaas heeft de Historische Vereniging Zweeloo moeten besluiten om in verband met het coronavirus haar activiteiten in De Aelder Meent rondom 75 jaar Bevrijding af te gelasten. De afgelasting betreft zowel d...

zaterdag, 28 maart 2020

Lees verder

Alle bibliotheken tot 6 april gesloten

In navolging van de richtlijnen van de Nederlandse overheid het besluit genomen dat alle Drentse bibliotheken vanaf maandag 16 maart gesloten blijven voor alle publiek. Dit duurt in ieder geval tot...

woensdag, 18 maart 2020

Lees verder
Willekeurige foto