Artikel
Optocht Zuidenveld met veel praalwagens, muziek en vertier

Met 20 praalwagens, meerdere muziekgroepen, versierde (duo)fietsen en andere attracties, belooft de optocht van het Zuidenveld in Zweeloo een waar spektakel te worden. Op vrijdag 12 juli vanaf 18.30 uur vertrekt de bonte stoet vanaf het bedrijventerrein Kieveen richting Zweeloo en Aalden.

De route is ruim 5 kilometer lang en komt twee keer over de Aelderstraat. Parkeren kan op diverse plekken aan de rand van het dorp. De entree is gratis.

 

 

Dorp tijdelijk afgesloten
Voor de veiligheid van deelnemers en bezoekers wordt het parcours die avond vanaf 18.00 uur tijdelijk afgezet voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Routekaartje op website
De route van de optocht is 5,2 kilometer lang en gaat door de dorpen Zweeloo en Aalden. Het routekaartje is te vinden op de website www.zuidenveld.com. Na afloop van de optocht, kan iedereen naar de brink in Zweeloo gaan voor een gratis feestavond en de prijsuitreiking van alle versieringen. Burgemeester Bert Bouwmeester reikt de prijzen uit.

Route langs versieringen
De straten in Zweeloo, Aalden en een deel van Meppen worden tijdens het Zuidenveld versierd door inwoners. Zij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Ook maken de dorpen Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo een grote boog over de weg. Tijdens het Zuidenveld kan iedereen de boog- en straatversieringen bekijken. Er gaat een route langs alle versieringen. Met pijlen wordt de route aangegeven.

Zweeloo uit de kunst!
Dit jaar is Zweeloo aan de beurt om het Zuidenveld te organiseren. Van 12 t/m 14 juli vindt de 99e editie van het Zuidenveld plaats. Het plaatselijk comité in Zweeloo zet de traditie van Sleen en Dalen voort om er een heus festival van te maken, onder de noemer “Zweeloo uit de kunst!”. Dit thema komt terug in de versieringen, optocht en alle activiteiten voor kinderen, jongeren en ouderen. Een overzicht van het complete programma is te vinden op www.zuidenveld.com.

d.d. 2 juli 2019
 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto