Artikel
61e editie Openluchtspel Zweeloo staat weer garant voor vier spetterende voorstellingen

.  Nieuw dit jaar: Een zondag met openluchtspel is een mooie zondag !

.  Voorstelling op 20 en 21 juli en 24 en 31 augustus a.s.

Al maanden zijn ze aan het oefenen, de acteurs van het Openluchtspel Zweeloo. Zaterdag 20 en zondag 21 juli a.s. en de zaterdagen 24  en 31 augustus wordt door het Zweeler toneelgezelschap het blijspel Opa Ziedspan opgevoerd. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en vertaald in het Drents door Ben ten Velde.

De commissie heeft twee jaar geleden de keuze gemaakt voor een andere opzet. Met als doel om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, te betrekken bij het openluchtspel. Met het blijspel Opa Ziedspan heeft men opnieuw de spijker op de kop geslagen, want het is een stuk met actie en hilarische momenten. En niet te vergeten een decor waar je U tegen zegt…….! De liefhebbers kunnen in het knusse theater dan ook weer volop genieten!

“Leuke dingen”
Het stuk speelt zich af op de boerderij van Jans en Martha Snieders. Naast de boerderij staat het huisje van opa en oma Snieders. Tussen de zuinige Martha en haar moderne opa botert het niet echt. Volgens haar besteedt hij te veel geld aan zijn ''leuke dingen'', zoals een motor met zijspan, een laptop en zijn mobiele telefoon. Maar de slimme opa heeft genoeg fantastische ideeën en zo is er geregeld ''vuurwerk'' op de boerderij van de familie Snieders.

Kom allemaol…!
Kom allemaol naor de oetvoeringen van Opa Ziedspan! je kriegt een geweldige veurstelling met veul grappen en komische situaties …. elk en iene zal zuch geweldig vermaken! Het acteergezelschap bestaat uit: Aart Schouten, Marcel Bleijleven, Mark Holman, Marie-Claire Blauw, Alida Eising, Aaltje Bos, Albert Hilbrands, Gerrit Haddering en Marianne Horsting. Souffleuse is Annie Holman. Regie: Albert Hilbrands en Aaltje Bos.

Aanvang van de avondvoorstellingen is steeds om 20.00 uur en de middagvoorstelling begint om 14.00 uur.  Kaarten zijn te reserveren via de website: www.openluchtspelzweeloo.nl  en te koop op de dag van de uitvoering aan de kassa (vanaf 19.00 uur en op 21 juli vanaf 13.00 uur) Voor info:  06- 21 97 82 50. Entree: Volwassenen € 7,50 -Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) € 3,00. Voor info kijkt u ook op: www.openluchtspelzweeloo.nl of op de Facebookpagina.

Combikaarten Openluchtspel en Duo “Een en Ander”
Extra dit jaar: Er zijn combikaarten te koop. Hiermee bezoekt u een voorstelling van het Openluchtspel Zweeloo en een optreden van duo “Een en ander” op vrijdag 13 september a.s. in het openluchttheater. Combikaarten kosten 12,50 euro (kindercombikaarten 5 euro) en zijn te koop aan de kassa tijdens de voorstellingen en te bestellen via de website: www.openluchtspelzweeloo.nl 

De losse kaarten voor de voorstelling van “Een en Ander” op 13 september zijn 7,50 euro en aanvang van deze voorstelling is 20.00 uur.

Duo “Een en Ander” bestaat uit Erik Knoef en Anita Oldenhave.

Erik is al meer dan 25 jaar cabaretier.; onder andere als lid van “Hoe? Zo?” en “Plateau”. Ook Anita heeft al in meerdere samenstellingen op de bühne gestaan.  Maar zij hebben nu ook samen een leuke voorstelling samengesteld waarbij de lachspieren weer eens onvervalst gebruikt kunnen worden.  Het programma bevat conferences, sketches, gedichtjes, verhalen en liedjes.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 juli 2019

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stichting Folk veur Volk zorgt voor muzikaal cadeau horeca en inwoners

Afgelopen zaterdag stond de 26 editie van het Folk veur Volk festival gepland. Omdat een groot evenement in de hof van Schepers dit jaar echter niet was toegestaan was, had Sti...

dinsdag, 23 juni 2020

Lees verder

Bibliotheek Aalden weer open vanaf 16 juni

Vanaf dinsdag 16 juni is Bibliotheek Aalden weer open. Bezoekers kunnen weer materialen lenen en inleveren. De openingstijden zijn tot 1 september aangepast. De bibliotheek is geopend op dinsdag van 14....

donderdag, 11 juni 2020

Lees verder

‘Eikenboom en Hunebed’

Beeldhouwer Lucas Klein even terug in Zweeloo; duo-exposite met Agnes van Eupen. Vanaf komende zaterdag kan het weer: genieten van kunst nu de KunstenaarsHerberg weer open mag. En hoe: met een...

dinsdag, 9 juni 2020

Lees verder
Willekeurige foto