.

.

 

.

Oogstfeest in Meppen

.... relaxte sfeer en een vleugje nostalgie. Voor het derde jaar werd afgelopen weekend het Oogstfeest georganiseerd. Elk jaar wordt de markt een beetje groter. Dit keer stonden er zelfs 80 kramen. Het festijn werd druk bezocht, mede dankzij het prachtige weer. Dat de herfst op de stoep staat bleek tijdens deze editie bijna alleen uit de bonte verzameling pompoenen die op veel plekken terugkwamen.

Geen stortbuien
Hoe anders was dat vorig jaar... Toen kwam de regen - vooral op zondag - met bakken uit de lucht. Eén standhoudster weet zich nog te herinneren dat een overbuurvrouw in 2018 haar volledige collectie hand geschilderde papierkunst geruïneerd zag raken door de heftige stortbuien. Een zonnige nazomerdag als afgelopen zaterdag en zondag lokte duizenden mensen naar Meppen.

En die mensen waren er terecht, de markt was gezellig opgezet. Vol knusse kraampjes, opgesteld met veel smaak en aandacht voor de aangeprezen waren. De liefhebberij straalde er van alle kanten af. Of de standhouders nu professioneel of hobbymatig met hun producten bezig waren.

Voldoende aanbod
Niemand ging met een lege maag van het Oogstfeest vandaan, want naast de mogelijkheid om veel van de aangeboden waren te proeven was er ook een ruim aanbod aan lekkernijen voor de acute trek; kokosballen, pannenkoeken en een veelheid aan baksels voor de zoetekauwen. Voor wie liever iets hartigs had was er ook voldoende aanbod. Denk aan Boeren patat, Engelse Pie, een visje of Thais eten. Natuurlijk was er veel om mee naar huis te nemen; jam, honing, thee- cake- en broodmixen, brood in allerlei exotische uitvoeringen, siropen, weck- en inmaakpotjes zelfs met eenpersoons porties stamppot in de pot!

Frensenhoes en Mepper praalwagen
Voor het vleugje nostalgie was het Frensenhoes open, stonden er Oldtimers opgesteld en herleefde het Zuidenveld met de winnende Meppense praalwagen. Een authentieke smid toonde daar recht tegenover zijn kunsten. Om iets van de sfeer mee naar huis te kunnen nemen hoefde je alleen maar een slag te slaan in het aanbod aan woondecoratie. Kraampjes met hand gevilte vachten, prachtig gekleurd keramiek, hand gevlochten touw, wandelstokken, tegeltjes – getekend waar je bij staat – beschilderde veren, rieten manden, geweven kleden, een heuse midwinterhoorn en opgezette wezeltjes, je kon het zo gek niet bedenken of de Oogstmarkt had het.

Toetje
Moe geslenterd kon je neerploffen voor een kopje thee bij de Mepperdennen, de Theeschenkerij of voor (toch nog) een toetje langsgaan bij Nonas. Ook de kinderen konden zich goed vermaken in de aangeklede speeltuin, of tijdens de speurtocht over de markt, al dan niet kersvers gesminckt. De ezeltjes van Ezel Welzijn brachten harig vertier en voor de trouwe viervoeter waren er zelfs kraampjes met kraakbeen en botten of speelgoed.

Eén ieder kan dus in Meppen terecht, heb je het Oogstfeest deze keer gemist, dan valt het ten zeerste aan te bevelen om volgend jaar wel te gaan!

Door Claudia Stinne

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 september 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel