Artikel
Veel vertier bij Aeldermeul tijdens Drentse Fiets4Daagse

Vrijwilligers Vrienden van Aeldermeul zorgden voor gastvrij ontvangst duizenden fietsers. De 54e editie van de Drentse Fiets4Daagse is bepaald niet aan de Jantina Hellingmolen voorbij gegaan. Evenals vorig jaar had de organisatie van het fietsevenement weer een stempel- en pleisterplaats ingericht bij de Aeldermeul. Vele duizenden belangstellenden namen een kijkje op het molenterrein.

Afgelopen dinsdag kwam het mede door het bewolkte weer wat op laat gang, maar dat was stilte voor de storm. Woensdag was echt een stralende dag en het molenterrein bleek voor de enthousiaste fietsers een echte pleisterplaats. De molen was op deze dag ook een beleefpost, waarbij de kinderen - die deelnamen aan de 4KidsRoute - een opdracht moesten uitvoeren.
Veel lof voor optreden Drents Jeugdorkest
Bijzonder veel lof oogstte het optreden van het Drents Jeugdorkest. Het bleek in alle opzichten een succesnummer, want vele honderden bezoekers luisterden aandachtig naar het optreden van de jeugdige Drentse muzikanten. Het zestig leden tellend jeugdorkest verzorgde om 11.30 en 12.30 uur aan de voet van de monumentale molen een optreden. De muziek die het Drents Jeugdorkest speelde was heel gevarieerd: Zo stond Mahler op de lessenaar, maar ook Deep Purple, Queen en The Beatles kwamen aan bod. Daarnaast stonden ook enkele marsen en filmmuziek op het repertoire.
Molen draaide op volle toeren
Op het molenterrein konden de fietsers dankzij de vrijwilligers van de Vrienden van de Aeldermeul beide dagen op een gastvrij onthaal rekenen. Dat gold ook voor de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. De Fiets4Daagse bleek een uitgelezen mogelijkheid om een kijkje in en rond de molen te nemen. Uiteraard draaide de molen, waren er rondleidingen; en diverse plaatselijke marktkramen met een afwisselend aanbod. Naast koffie, thee en frisdranken werden er onder meer hanenpoten, wafels en kniepertjes geserveerd. Als toetje stond op dinsdag de schaafijsbar van Henk Askes op het molenterrein en op woensdag de ijskraam van Nonas uit Meppen.
Kijk voor meer info ook op www.aeldermeul.nl
Bij de foto: Veel lof oogstte het optreden van het Drents Jeugdorkest aan de voet van de Aeldermeul.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 juli 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto