.

.

 

.

Koninklijke onderscheiding allround-vrijwilliger Einte Euving

Einte Euving is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De 59-jarige Meppenaar krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de samenleving. Euving ontving de onderscheiding op sportcomplex ’t Alterbarg in Zweeloo uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester.

Einte Euving is een niet te missen figuur in de Zweeler gemeenschap. Nimmer wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan als het gaat om vrijwilligerswerk. Mede dankzij zijn jarenlange en onvermoeibare inzet zijn veel dorpsactiviteiten in Zweeloo gestimuleerd en die hebben een blijvend karakter gekregen. Euving heeft een belangrijk stempel op de gemeenschapszin gedrukt. Overal laat hij zijn gezicht zien en is zijn inbreng voelbaar. 

Dat blijkt genoegzaam uit de vele functies die hij de afgelopen decennia heeft vervuld. Bijna veertig jaar al onafgebroken en zeer betrokken bij de plaatselijke voetbalclub. Daarnaast is Euving ook een aanjager van talrijke maatschappelijke en kerkelijke activiteiten. Hij is al ruim een kwart eeuw actief – in diverse functies – bij de Gereformeerde Kerk in Aalden-Zweeloo.

Einte Euving is verder betrokken bij stichting Het Frensenhoes, de hoeder van cultureel erfgoed. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger voor stichting Openluchtspel Zweeloo en draagt in bestuurlijk opzicht ook nog zijn steentje bij aan de dorpskrant Oes Eig’n Kraantien.

Burgemeester Bert Bouwmeester reikte vrijdagavond de koninklijke onderscheiding uit aan Einte Euving, die zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 oktober 2019. Bron: Coevorder Courant 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel