Artikel
Kunstmarkt Wezup beleeft 24e editie op 11 augustus

Zondag 11 augustus staat Wezup in het teken van de 24ste Kunstmarkt Wezup. De Kunstmarkt gaat van start om 11 uur en eindigt om 17 uur. Toegang en parkeren is gratis. Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen dan naar het Drentse dorp om kunst uit te stallen voor baanderdeuren, in boerenschuren, tuinen en weilanden.

De kunst en kunstnijverheidsproducten trekken jaarlijks veel bekijks. In de sfeervolle marktkramen ontmoet u de kunstenaars die uitweiden over hun passie. Dit alles tegen de achtergrond van het authentieke, zomerse Drentse dorp Wezup.

Sfeer gezellig en intiem
Op de verschillende locaties rond de brink en het Westeinde ziet u schilderijen en tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en zelf ontworpen kleding. De kunstenaars vertellen u hoe het werk tot stand komt of geven demonstraties. De sfeer is gezellig en intiem. Dat maakt de Kunstmarkt Wezup speciaal.

De eerste Kunstmarkt Wezup vond plaats in 1996. Initiatiefnemer Mary Noordman ging destijds van start met een beperkt aantal kunstenaars in de boomgaard van haar boerderij. In de boerderij had zij ook een atelierwinkel, waar ze lokale kunst en kunstnijverheidsproducten verkocht. In de loop van de tijd breidde de Kunstmarkt Wezup zich uit. Inmiddels staan de kunstenaars verspreid op verschillende erven en in boerderijen en tuinen in het dorp.

Afscheid
De afgelopen 23 maal organiseerde Mary Noordman de Kunstmarkt. Vanaf dit jaar heeft zij de organisatie overgedragen aan een aantal enthousiaste dorpsbewoners, die hiervoor een stichting heeft opgericht. De Stichting Kunstmarkt Wezup wordt als vanouds bijgestaan door vrijwilligers van de lokale ijsvereniging De Boertip. Bij haar afscheid bood Mary aan het dorp een bankje aan. Het bankje staat in de speeltuin naast Hotel Hegen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 augustus 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stichting Folk veur Volk zorgt voor muzikaal cadeau horeca en inwoners

Afgelopen zaterdag stond de 26 editie van het Folk veur Volk festival gepland. Omdat een groot evenement in de hof van Schepers dit jaar echter niet was toegestaan was, had Sti...

dinsdag, 23 juni 2020

Lees verder

Bibliotheek Aalden weer open vanaf 16 juni

Vanaf dinsdag 16 juni is Bibliotheek Aalden weer open. Bezoekers kunnen weer materialen lenen en inleveren. De openingstijden zijn tot 1 september aangepast. De bibliotheek is geopend op dinsdag van 14....

donderdag, 11 juni 2020

Lees verder

‘Eikenboom en Hunebed’

Beeldhouwer Lucas Klein even terug in Zweeloo; duo-exposite met Agnes van Eupen. Vanaf komende zaterdag kan het weer: genieten van kunst nu de KunstenaarsHerberg weer open mag. En hoe: met een...

dinsdag, 9 juni 2020

Lees verder
Willekeurige foto