Artikel
Kunstmarkt Wezup wederom uitermate goed bezocht
Vuurdoop voor de nieuwe organisatie. De weergoden waren dit jaar de kunstmarkt goed gezind. Heerlijk zomerweer brachten vele liefhebbers van kunst en kunstnijverheid naar het idyllische Westeinde in Wezup. Velen waren op de fiets gekomen, waardoor de Brink vol stond met voornamelijk E-bikes.

Stichting Kunstmarkt Wezup
Nadat vorig jaar Mary Noordman, initiatiefneemster van de kunstmarkt, had aangekondigd er na 23 jaar mee te willen stoppen hebben een aantal Wispers besloten om het stokje van Mary over te nemen. Lars Hoedemakers, Cornelia Brugman en Thieu Stultiens zijn nu de drijvende krachten achter dit evenement. Navraag leerde ons dat zij zeer content zijn met de organisatie en het verloop van Kunstmarkt 2019.

Zeer gevarieerd aanbod
Naast de gebruikelijke exposanten van snuisterijen, kraaltjes etc. waren er dit jaar wel interessante nieuwe exposanten. Paula Wijtmans en Carla Remmerswaal, beiden uit Wezup, waren present met een gevarieerd aanbod  met aan schapenwol gerelateerde producten. Niet verwonderlijk omdat Paula zelf een kleine kudde Drentse Heideschapen heeft en herder is bij onder andere de kudde Schoonebekers in Hijken.

Prachtige hoeden, Prinsjesdagwaardig, werden getoond door Ina Gelling, maar zij showde ook betaalbare creaties. Bijzonder waren de unica van siersmederij Jan Wesselhof uit Balkbrug met koperen en tinnen kunstwerken op sokkel. Voorts waren er prachtige bloemstukken te koop en was de boekvouwkunstenaar weer aanwezig.

Al met al was het weer een zeer geslaagde kunstmarkt met tevreden exposanten, die hun producten goed verkochten. De organisatie kon terug kijken op een geslaagde markt!

Paula Wijtmans en Carla Remmerswaal uit Wezup waren present met een gevarieerd aanbod met aan schapenwol gerelateerde producten. (Foto: Cornelia Brugman)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 augustus 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stichting Folk veur Volk zorgt voor muzikaal cadeau horeca en inwoners

Afgelopen zaterdag stond de 26 editie van het Folk veur Volk festival gepland. Omdat een groot evenement in de hof van Schepers dit jaar echter niet was toegestaan was, had Sti...

dinsdag, 23 juni 2020

Lees verder

Bibliotheek Aalden weer open vanaf 16 juni

Vanaf dinsdag 16 juni is Bibliotheek Aalden weer open. Bezoekers kunnen weer materialen lenen en inleveren. De openingstijden zijn tot 1 september aangepast. De bibliotheek is geopend op dinsdag van 14....

donderdag, 11 juni 2020

Lees verder

‘Eikenboom en Hunebed’

Beeldhouwer Lucas Klein even terug in Zweeloo; duo-exposite met Agnes van Eupen. Vanaf komende zaterdag kan het weer: genieten van kunst nu de KunstenaarsHerberg weer open mag. En hoe: met een...

dinsdag, 9 juni 2020

Lees verder
Willekeurige foto