.

.

 

.

Desirée Meems: ‘Ik blijf bezeten van het handbalspelletje’

34-jarige routinier zet na wikken en wegen punt achter sportieve carrière. Zonder enige bedenktijd knoopte Desirée Meems er de afgelopen jaren bij handbalvereniging Exito steeds weer een jaartje aan vast. In de zomermaanden hakte ze echter de knoop door en besloot de handbalschoenen aan de wilgen te hangen. En zo is er einde gekomen aan de imposante sportieve carrière van 34-jarige Aaldenaar.

Op gepaste wijze nam Desirée afscheid van het handbalmetier. De dameshoofdmacht van Exito prijkte afgelopen seizoen zelfs een tijdje ongeslagen aan kop van de ranglijst. Het waren ongekende tijden voor de routinier. Aan een eventuele titel heeft ze overigens geen seconde gedacht. ‘Daar waren we simpelweg niet sterk genoeg voor.’ Exito eindigde niettemin heel verrassend op een gedeeld derde plaats en leverde daarmee een voortreffelijke prestatie. Desirée heeft nog steeds het enthousiasme, de vastberadenheid en het verlangen. De honger naar succes, die is zeker niet afgenomen. 'Ondanks dat ik de afgelopen seizoenen regelmatig door blessures ben geplaagd, kon ik mijn afscheid nog niet aankondigen. Ik was nog te fanatiek en bezeten om het handbalspel los te laten, maar het is nu een goed moment om te stoppen.’

Fantastische periode bij E & O
Desirée zette voor het handbal veel aan de kant. Dat begon al op 5-jarige leeftijd. 'Ik werd toen lid van E & O en heb bij de club uit Emmen de gehele jeugdopleiding doorlopen. Toen ik 14 jaar was werd ik door de toenmalig hoofdtrainer Mike van Rooden bij de dameshoofdmacht gehaald. E & O speelde op dat moment in de 1e divisie en beschikte over een jong beloftevol team. Na vier jaar promoveerden we naar de eredivisie. Ik bewaar daar heel mooie herinneringen aan, met zelfs een bekerfinale als kers op de taart. Op 21-jarige leeftijd ben ik een andere weg ingeslagen: ik kon mijn toenmalig werk als verpleegkundige niet meer combineren met topsport bij E & O.’

Geen spijt
De afgelopen elf seizoenen was Desirée aan Exito verbonden. ‘Ik werd medio 2007 door mijn vriendinnen enthousiast gemaakt om het handbal weer op te pakken. Ik heb daar geen moment spijt van gehad.  Mijn vriendinnen zijn in de loop van de tijd  allemaal gestopt, maar ik kon het nog niet missen.’

 

Teamplayer
De aanvoerster van Exito was vooral een tactisch speelster. ‘Ik verzorgde graag de opbouw en zette de lijnen uit, maar bovenal ben ik toch een echte teamplayer. Ik kon er meer van genieten als ik een mooie assist gaf, dan dat ik zelf scoorde.’

Succes continueren
Inmiddels is ook bekend geworden dat Exito dit seizoen geen dameshoofdmacht meer op de been kan brengen. Dat is ook voor Desirée een hard gelag, maar het bleek door de smalle basis onvermijdelijk. ‘Het is heel jammer dat de selectie uiteen is gevallen, want zowel binnen als buiten de lijnen waren we een hechte groep. Het schort voor een deel aan de doorstroming. We hebben helaas geen A-junioren meer en dat is fnuikend voor de doorstroming. Gelukkig zien we dat de jongere jeugd wel weer vaker voor handbal kiest, mede door de prestaties van het Nederlands damesteam. Een ander belangrijk punt is het feit dat Exito en HVZ/Vivendi de jeugdteams hebben samengevoegd. Door deze schaalvergroting kunnen de teams toch op hun eigen leeftijdsniveau spelen en zich ontwikkelen’, aldus Desirée, die in het dagelijks leven werkzaam is als operatieassistente in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Voetbal en handbal vechten om voorrang
In het gezin Meems vechten voetbal en handbal om voorrang. Thomas en Tim zijn actief bij zowel Exito als v.v. Sweel en ongetwijfeld zal de jongste telg Floris straks dat voorbeeld volgen. ‘De uiteindelijke keuze komt op een later moment. We gaan in alle rust en objectiviteit  bekijken of de jongens een aardje naar hun vaartje zijn…., of dat het spreekwoord zo moeder, zo zoon…. toch meer van toepassing is’, zegt Desirée met een brede glimlach.

Routinier Desirée Meems (34) op de foto geflankeerd door haar zoons Thomas, Tim en Floris. De routinier heeft een punt achter haar sportieve carrière gezet. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 oktober 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel