.

.

.

SC Zweeloo op ongelukkige wijze onderuit bij debuut in derde klasse

ZWEELOO - Ongelukkig verloren. Dat zijn twee woorden die zaterdag onder meer van toepassing waren op Sportclub Zweeloo. De debutant in de derde klasse ging geflatteerd onderuit tegen het sterke ZZVV uit Zuidwolde. De goed voetballende gasten bouwden een 0-1 voorsprong in de blessuretijd uit naar de 0-3 eindstand, maar het was de promovendus uit SC Zweeloo die voor en na de rust opgelegde kansen kreeg om te scoren. De aloude (en ongeschreven?) voetbalwet kwam uiteindelijk weer eens om de hoek kijken in het warme Zweeloo, want de Zuidwoldiger Zaterdag Voetbal Vereniging vond het net wel. Toch kan SC Zweeloo zeer zeker verder met de teamprestatie die tijdens het aantrekkelijke eerste competitieduel werd geleverd.

De start was voor SC Zweeloo. Anne Hajes mikte net naast het doel van Koen Verburg, maar binnen het eerste kwartier kreeg de middenvelder een nog grotere kans. Net als bij de eerste mogelijkheid was de niet geheel fitte Vincent Kok de aangever, maar Verburg redde de geschrokken Zuidwoldigers. ZZVV bleek onder meer gevaarlijk via ingestudeerde hoekschoppen. Zo kopte verdediger Huib Scheper maar net naast. Vlak voor de rust werd SC Zweeloo gered door keeper Remko Koopman na een gevaarlijke inzet van de doorgebroken aanvaller Jesper Romkes.

Tijdens het prille begin van de tweede helft gaf ZZVV direct vol gas. De vooraf hoog ingeschatte ploeg van trainer Karlo Meppelink schreeuwde om een strafschop, maar daar wilde scheidsrechter Jansen niet aan. Ook via de lange spitsen Martin Koekoek en Robert Eiting bleken de Zuidwest-Drenten gevaarlijk, maar Koopman hield zijn doel nog altijd schoon. Met iets meer dan een half uur op de digitale klok kreeg SC Zweeloo wellicht één van de grootste kansen van de wedstrijd. De al snel ingebrachte Rick Hagenauw zette vanaf links strak voor op de meegelopen Kristian Elders, maar de middenvelder schoof de bal - ook tot zijn eigen ontzetting - naast.

Amper vijf minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld in het net. Na een gevaarlijk indraaiende vrije trap sprong de koppende Eiting hoger dan zijn bewaker. De score was - nog via de binnenkant van de paal - dan toch geopend. Tien minuten voor tijd kwam SC Zweeloo goed weg na een inzet van Koekoek. Ook redde Koopman na een schot van de zeer ervaren middenvelder Herman de Weert, die met Staphorst in (onder meer) de hoofdklasse speelde. Met twee aanvallende wissels - flankspeler Rolf Drewes en A-junior Robin Sikken - probeerde SC Zweeloo het nodige te forceren en tot aan de negentigste minuut bleef het dan ook een echte wedstrijd. Dat is ook meteen de verklaring voor het feit dat de 0-3 nederlaag zeker geen kansloze missie bleek.

In blessuretijd was het gedaan voor SC Zweeloo, dat geen verlies met drie doelpunten verschil verdiende. Na een riante kans voor spelmaker Joël Huiskes en fraaie goals van De Weert en Eiting was het echter de eindstand die telde. Toch verliet SC Zweeloo met opgeheven hoofd het veld. Tijdens de tweede speeldag wacht de streekderby bij SV Borger. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De competitie in 3D is immers nog bijzonder lang voor de veertien clubs.

SC Zweeloo – ZZVV: 0-3 (0-0). 64. Robert Eiting 0-1, 90+1. Herman de Weert 0-2, 90+3. Robert Eiting 0-3. Scheidsrechter: Jansen (Grolloo). Gele kaarten: geen.

SC Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken; Kristian Elders (77. Rolf Drewes), René Lanting (84. Robin Sikken), Anne Hajes, Arno Stevens; Bertin Kiers, Vincent Kok (31. Rick Hagenauw).

ZZVV: Koen Verburg; Brouwer (46. Joël Huiskes), Koster, Scheper, Leerdam; De Vries, De Weert, Slender (82. Martijn Verburg), Romkes; Koekoek, Eiting.