Artikel
Ruben Willems komend seizoen in Bijzondere Eredivisie bij FC Emmen
FC Emmen-idool Nick Bakker zorgt voor prachtig cadeau. Ruben Willems speelt komend seizoen in de eredivisie. Samen met twaalf  G-voetballers zal de 13-jarige Aaldenaar FC Emmen vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie.

Maandagmiddag werd op camping De Bronzen Emmer in Meppen de laatste hand aan de contractbespreking gelegd. Ruben kreeg tot zijn grote verrassing uit handen van zijn FC Emmen-idool Nick Bakker speciaal op maat gemaakte voetbalschoenen uitgereikt. Daarmee staat niets meer een gedroomde transfer naar FC Emmen in de weg. Ook Keziah Veendorp van de Drentse eredivisionist was bij de ontmoeting aanwezig.

Trots
Ruben kreeg kippenvel van het moment dat Nick Bakker voor zijn neus stond met schitterende voetbalschoenen. Verwondering, enthousiasme en trots vochten om voorrang. Het was geweldig om te zien. Het was echt een droom voor de jonge voetballer die uitkwam. ,,Ik ben nu echt speler van FC Emmen’, glunderde Ruben.

Uitdaging
Met de speciale voetbalschoenen is Ruben helemaal klaar voor het grote voetbalavontuur. FC Emmen heeft in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de Vriendenloterij voor een vergoeding kunnen zorgen om de aangepaste voetbalschoenen voor Ruben mogelijk te maken. Deze zijn ontworpen door Voetzorg Noord uit Emmen. Bert en Michael Rengers van Voetzorg zijn met veel gevoel de uitdaging aangegaan. Mede dankzij hun vakwerk maakt Ruben dit seizoen zijn debuut bij FC Emmen..

Podium
De Bijzondere Eredivisie – voor voetballers van 10 tot 18 jaar - is een initiatief van de NSGK, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat uit teams van diverse vaderlandse betaald voetbalorganisaties, waaronder dus ook FC Emmen. De competitieopzet moet de komende weken nog nader worden uitgewerkt, maar de kans is groot dat iedere club een toernooi of wedstrijddag gaat organiseren. Iedere dinsdag traint Ruben met de FC Emmen-selectie onder leiding van een vaste trainer ter voorbereiding op de confrontaties tegen ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Groningen, Heracles, Excelsior Rotterdam, VVV Venlo SC Heerenveen en FC Utrecht.

Plezier
En komt er ook een schaal of beker voor het beste G-team van Nederland? ‘Wie weet’, zegt een woordvoerder van de NSGK, maar zover zijn de plannen nog niet gesmeed. ,,We weten pas net dat we geld krijgen van de VriendenLoterij en de Bijzondere Eredivisie kunnen beginnen.’

Winnen of niet, FC Emmen hoopt vooral dat de kinderen plezier hebben. De Drentse profclub vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen, ongeacht een beperking. En uiteraard komt er een droom uit als deze voetballers onder de vleugels van hun favoriete club kunnen gaan spelen. Natuurlijk wil Ruben met zijn teamgenoten straks winnen voor FC Emmen. Maar als je weet hoezeer het team geniet van een potje voetbal in het favoriete shirt en met professionele voetbalschoenen, dat is pas écht prachtig.

FC Emmen-idool Nick Bakker (links) verraste Ruben Willems met de speciaal op maat gemaakte voetbalschoenen. De 13-jarige Aaldenaar is nu helemaal klaar voor zijn debuut bij FC Emmen in de Bijzondere Eredivisie. FC Emmen-speler Keziah Veendorp staat rechts op de foto.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 augustus 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto