.

.

 

.

Treant bindt de strijd aan met griep

Griep: voor de meeste mensen een vervelende ziekte die vanzelf overgaat. Maar kwetsbare, vaak oudere, patiënten en bewoners van zorginstellingen kunnen wel ernstig ziek worden door de griep. Daarom moedigt Treant zijn personeel aan om de griepprik te halen, zodat ze niet per ongeluk anderen aan kunnen steken. Zo wordt de zorg veiliger.

Ook dit jaar krijgen weer alle Treantmedewerkers de griepprik gratis en op locatie aangeboden. Door de drempel zo laag mogelijk te maken, haalde in 2018 maar liefst 37% van de zorgmedewerkers in de ziekenhuizen van Treant de griepvaccinatie. Dat was een forse stijging ten opzichte van 2017, toen al 20% van de zorgmedewerkers zich liet prikken. Een vaccinatiegraad van 37% is één van de hoogste onder de Nederlandse ziekenhuizen: iets om trots op te zijn!

De zorggroep besteedt vanaf 28 oktober* gedurende drie weken weer extra tijd en moeite aan het interne vaccinatieprogramma en mikt wederom op een stijging van het aantal gevaccineerde collega’s.

Griepprik: veiliger voor iedereen
Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Het virus dat griep veroorzaakt kan makkelijk overgedragen worden op kwetsbare patiënten en bewoners, die vervolgens risico lopen op complicaties. Ook als je zelf goed gezond bent en weinig klachten van de griep ervaart, kun je anderen wel besmetten. Door de griepprik neemt de kans dat je anderen kan besmetten fors af.

Van de griepprik zelf krijg je géén griep! Het vaccin bevat geen levend virus, maar ‘fopt’ je lichaam als het ware om ervoor te zorgen dat je de natuurlijke antistoffen zelf aanmaakt. Dit jaar werkt het RIVM voor het eerst met vier griepvarianten in het vaccin in plaats van drie. Hierdoor is de kans dat de griepprik honderd procent beschermt nog weer wat hoger. Iedere inwoner van Drenthe kan zich via de huisarts laten vaccineren.

* Je kan de campagne achter de schermen volgen vanaf 28 oktober via Instagram https://www.instagram.com/treantzorggroep

Geplaatst 22 oktober 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel