.

.

 

.

Vrijwilligers gezocht voor paviljoen en kinderkasteelrondleidingen

In het Cultuurhistorisch paviljoen ‘Het Geschiedt’ op de Weeshuisweide is o.a. een ArcheoHotspot gevestigd. Hier kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met archeologie en de geschiedenis van Coevorden. U kunt er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek of uw eigen gevonden voorwerp langsbrengen.

De activiteiten in het paviljoen worden ingevuld door het Stedelijk Museum Coevorden en de wens is om het paviljoen, behalve op de zaterdag- en zondagmiddag, ook op de woensdag- en vrijdagmiddag geopend te hebben voor publiek. Daarom zoekt het museum vrijwilligers die zich op een van deze dagen willen inzetten als gastvrouw, gastheer óf als amateurarcheoloog. Amateurarcheologen dienen al wel de benodigde basiskennis te hebben van archeologie en determinatie.

Daarnaast zoekt het museum vrijwilligers voor het geven van rondleidingen in het kasteel van Coevorden. Met name de kinderkasteelrondleidingen zijn zeer succesvol gebleken en zijn altijd volgeboekt. Er is zoveel vraag naar, dat het museum momenteel niet genoeg vrijwilligers heeft om voldoende rondleidingen in te kunnen plannen en aan de vraag te kunnen voldoen. Kortom, houdt u van geschiedenis en lijkt het u leuk om zowel volwassen als kinderen op een interactieve manier te vertellen over de geschiedenis van het kasteel of bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij het paviljoen? Neem dan contact op met het museum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-0128315.

Bron: Theater Hofpoort

Geplaatst 22 oktober 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel