Artikel
Open Monumentendagen op 14 en 15 september
Dit jaar worden op 14 en 15 september a.s. weer de landelijke Open Monumentendagen gehouden. Zoals al jaren het geval is, worden er in de gemeente Coevorden ook diverse activiteiten in de stad Coevorden en in de dorpen georganiseerd.

Het thema dit jaar is “Plekken van Plezier”. De activiteiten in de Zweeler dorpen zien er als volgt uit: 

*Frensenhoes in Meppen

Het Frensenhoes in Meppen is zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Hier worden oud-Hollandse spelletjes georganiseerd en een klompenmaker zal een demonstratie klompen maken geven. Ook zijn de houtzagerij, de werkplaats en de nieuwe schuur te bezichtigen.

Aalden: Op zaterdag 14 september wordt de Schildersdag in Aalden georganiseerd. Dit gebeurt in de open lucht, in Oud Aalden en bij de molen, door schilders die zich hiervoor hebben opgegeven. Tussen 10.30 en 14.30 kunt u hen aan het werk zien. Ook wordt er een wandeling langs de schildersplekken georganiseerd, vertrek 13.00 bij het Hoes van Hol-An in Oud Aalden. Kosten € 3,50, inclusief een kop koffie na afloop. Opgave vooraf niet nodig. U bent van harte welkom. De wandeling eindigt in De Drieklank, Kerkstraat 16, Aalden, waar de schilders hun gemaakte werken aan elkaar en belangstellenden zullen laten zien, vanaf ongeveer 15.00 uur. Ook welkom als u niet hebt meegewandeld.

Zweeloo: De smederij van Masselink is op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

De NH Kerk in Zweeloo is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Hier zijn de kerk en de vaste tentoonstelling te bezichtigen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 augustus 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

57ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 7 februari tot en met 1 maart 2020 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Dit keer zijn er droge naald etsen en ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Theater Hofpoort

FILM A star is born. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally (Lady GaG...

zondag, 19 januari 2020

Lees verder

Loes de Wolff exposeert schilderijen in Aelder Meent

Schilderen, een passie? Loes de Wolff verhuisde een jaar geleden met haar man vanuit het drukke westen van het land naar Aalden en nu genieten ze volop van het mooie, rus...

dinsdag, 14 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto