Artikel
Bouwplannen project “Aalderdam” gewijzigd

Het plan om vier dorpsvilla’s te realiseren naast het bedrijfspand van Food Basics in Aalden is definitief van de baan. Er is te weinig belangstelling voor deze vorm van nieuwbouw. De teller bleef uiteindelijk steken op twee potentiële kopers.

Te weinig om een vervolg aan het bouwplan te geven, horen we van verkopend makelaar Epke Wiersma.

Aan ambities ontbrak het niet

Met het afblazen van de verkoop van de dorpsvilla’s komt er een eind aan het ambitieuze bouwplan “Aalderdam”. Aan ambities ontbrak het in de oorspronkelijke opzet zeker niet. Een appartementencomplex over drie woonlagen met 8 appartementen met daarachter vier geschakelde “luxe” levensbestendige woningen. Wonen op wat door sommigen wel “de mooiste plek van Aalden” werd genoemd: aan de Aalderstroom en met zicht op het mooie beekdallandschap. Dat zou het worden, het ideale plaatje.

Maar helaas. Er waren onvoldoende potentiële kopers, die zich lieten overtuigen. Eind 2017 werd al besloten om de bouw van de appartementen voorlopig in de ijskast te zetten. Mede omdat eigenaar Jan Buining van Food Basics aangaf wellicht het terrein zelf nodig te hebben voor uitbreiding. Anno nu is de verwachting dat het bedrijf inderdaad op (korte) termijn behoefte heeft aan meer kantoorruimte.  En nu is dus ook een streep gezet door de bouw van de vier dorpsvilla’s. Er waren voor deze vorm van wonen simpelweg onvoldoende kopers te vinden.

Wellicht toch nog bewoning

Is het nu dan helemaal over en sluiten? Nee, dat ook weer niet. Het voornemen is nu om tenminste één vrijstaande woning op het terrein te realiseren. Het overleg met de gemeente Coevorden hierover is nog gaande, waarbij welstandseisen uiteraard weer hoog op de agenda staan. De verwachting is dat nog dit jaar het aanbod van de grondkavel en de daarbij behorende voorwaarden bekend zullen worden gemaakt.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 augustus 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2019/20

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”. “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroke...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto