Artikel
Praalwagen Meppen schittert ook op oogstcorso in Raalte
Organisatie onder indruk van ‘nummer 1’ tijdens Zuidenveldfeest. Het is een inmiddels traditie, dat de mooiste praalwagens van de Zuidenveldtoptocht ook tijdens het fameuze oogstcorso Stöppelhaene in Raalte te bewonderen zijn. Ook tijdens de 68e editie van het jaarlijkse oogstfeest was het Zuidenveld afgelopen week prominent vertegenwoordigd.

De organisatie van het corso in Raalte was zo onder de indruk van de praalwagen uit Meppen dat ze ze naar Overijssel heeft laten komen. Het was weliswaar een hele operatie om de wagen vanuit Meppen op de plaats van bestemming te krijgen, maar dankzij veel nijver en creativiteit is dat gelukt.

Donderdag reed de trotse 'nummer 1' van het Zuidenveldfeest onder schitterende weersomstandigheden door de fraai versierde straten van Raalte. Vele duizenden mensen bekeken de optocht. De kwaliteit was andermaal hoog. De bouwers van de wagens kregen veel lof toegezwaaid van publiek en juryleden: er werd een mooie derde prijs behaald in de A- categorie.

Aan de optocht in Raalte deden dit jaar meer dan 20 praalwagens mee, en verder onder meer zes muziekgroepen, twee loopgroepen, oldtimers, aanspanningen, en honderden kinderen met versierde fietsen, wagentjes en skelters. Het Sallandse Oogstfeest is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Oost-Nederland en trekt jaarlijks veel duizenden bezoekers.

  

Meppen behaalde tijdens het Zuidenveld bij de praalwagens de eerste prijs. "Laat gaan wat was; accepteer was is; omarm wat komt.’ De praalwagen – hier op archieffoto - kreeg donderdag tijdens het oogstcorso in Raalte - met de verdienstelijke derde prijs - opnieuw veel lof toegezwaaid. (Archieffoto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 september 2019
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Toneelgroep Het Volk – De bezoeking.  In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te ...

vrijdag, 21 februari 2020

Lees verder

Headliners van Sweelpop 2020

Snelle & Diggy Dex op Sweelpop 2020! Afgelopen januari stonden Snelle en Diggy Dex 12 keer in een uitverkocht Ahoy bij de Vrienden van Amstel live. Deze zomer zullen ze erv...

vrijdag, 21 februari 2020

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 26 februari organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs de oud...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto