Artikel
Ruben Willems heeft zondag debuut gemaakt in ‘Bijzondere Eredivisie’

G-team van FC Emmen trapt seizoen af op Skoatterwâld. Afgelopen zondag begon voor Ruben Willems het grote avontuur. De 13-jarige Aaldenaar debuteerde met FC Emmen in de Bijzondere Eredivisie.

Niet alleen het eerste elftal van FC Emmen kwam zondag in actie, ook het G-team van de Drentse profclub betrad die dag de grasmat. Dat gebeurde op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen. Daar werkte Ruben samen met elf G-voetballers van de club de eerste wedstrijden af van de Bijzondere Eredivisie. Tegenstanders tijdens de openingsronde waren FC Groningen en  Ajax.

Verdienstelijk resultaat
FC Emmen versloeg in de ‘Derby van het Noorden’ FC Groningen met klinkende cijfers. Het werd 4-0. De wedstrijd tegen het ‘grote Ajax’ ging lange tijd gelijk op, maar de Emmenaren verloren nipt met 1-2. Ruben keek heel tevreden terug op een mooie dag én een fantastisch debuut. Vooral de overwinning op FC Groningen noemde hij een verdienstelijk resultaat. De 13-jarige speler relativeerde het verloren potje tegen de Amsterdammers: 'Jammer, maar we hebben wel een paar kansen gehad om een gelijkspel te behalen.' En 1-2 verliezen tegen Ajax is volgens Ruben geen schande. ‘Dat doen we altijd nog beter dan onze profs….’, grinnikte de fanatieke voetballer.

Podium
De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat naast FC Emmen uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

Op tv
FC Emmen speelt op 20 oktober de volgende ronde. De speciale eredivisie telt in totaal zeven competitieronden. Vanaf donderdag 28 november is de Bijzondere Eredivisie ook op tv te zien. KRO-NCRV volgt de G-teams en laat hun verrichtingen zien in de zesdelige documentaireserie FC De Helden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 september 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto