Artikel
Koninklijke onderscheiding allround-vrijwilliger Einte Euving
Einte Euving is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De 59-jarige Meppenaar krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de samenleving. Euving ontving de onderscheiding op sportcomplex ’t Alterbarg in Zweeloo uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester.

Einte Euving is een niet te missen figuur in de Zweeler gemeenschap. Nimmer wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan als het gaat om vrijwilligerswerk. Mede dankzij zijn jarenlange en onvermoeibare inzet zijn veel dorpsactiviteiten in Zweeloo gestimuleerd en die hebben een blijvend karakter gekregen. Euving heeft een belangrijk stempel op de gemeenschapszin gedrukt. Overal laat hij zijn gezicht zien en is zijn inbreng voelbaar. 

Dat blijkt genoegzaam uit de vele functies die hij de afgelopen decennia heeft vervuld. Bijna veertig jaar al onafgebroken en zeer betrokken bij de plaatselijke voetbalclub. Daarnaast is Euving ook een aanjager van talrijke maatschappelijke en kerkelijke activiteiten. Hij is al ruim een kwart eeuw actief – in diverse functies – bij de Gereformeerde Kerk in Aalden-Zweeloo.

Einte Euving is verder betrokken bij stichting Het Frensenhoes, de hoeder van cultureel erfgoed. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger voor stichting Openluchtspel Zweeloo en draagt in bestuurlijk opzicht ook nog zijn steentje bij aan de dorpskrant Oes Eig’n Kraantien.

Burgemeester Bert Bouwmeester reikte vrijdagavond de koninklijke onderscheiding uit aan Einte Euving, die zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 oktober 2019. Bron: Coevorder Courant 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2019/20

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”. “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroke...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto