Artikel
Zeer geslaagde burendag aan Hovinghoek in Meppen
In kader Nationale Burendag werden zaterdag ook in onze dorpen allerlei activiteiten en acties op touw gezet.  Zaterdag werd in Meppen aan de Hovinghoek voor het eerst een burendag gehouden. Dit was een daverend succes. Alle bewoners van de Hovinghoek gaven gehoor aan de uitnodiging om een kop koffie te drinken bij Annegien Askes aan de Hovinghoek 9.

Er werden mooie verhalen over vroeger uitgewisseld, en nieuwe plannen voor de toekomst. En buurman Ton werd ook gelijk geholpen met wat hooipakken op zolder te brengen. Nog lang werd nagepraat. Mooi om te zien dat zo iets simpels als een kop koffie aanbieden de noaberschap in de straat ten goede komt. Burendag, we kunnen het iedereen aanraden!

 

Afgelopen zaterdag bleek dat bewoners van de Hovinghoek in Meppen zeer tevreden zijn over hun buurt én de medebewoners. Er heerst nog een typisch buurt-gevoel! (Foto: Edwin Croes)

Bewoners AZC
Ook de bewoners van het AZC in Aalden leverden een mooie bijdrage aan de Nationale Burendag. Samen met medewerkers gingen ze de buurt rond om straten schoon te vegen, afval te prikken en rotzooi op te ruimen. Na de schoonmaakronde door Aalden, waren dorpsbewoners van harte welkom om een hapje en een drankje te nuttigen op het AZC.  Bewoners hadden allerlei lekkernijen gemaakt die geproefd konden worden. De Nationale Burendag was dus ook Open AZC-dag. Een mooi moment van ontmoetingen tussen AZC-bewoners en dorpsbewoners.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 oktober 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto