.

.

 

.

Beheerplan voor biodiversiteit gemeentelijke grasbermen

De gemeente Coevorden wil de komende jaren de biodiversiteit in de bermen van de wegen vergroten. Om die doelstelling te bereiken heeft de gemeenteraad tijdens de laatste raadsvergadering van 2019 een beheerplan vastgesteld voor de gemeentelijke grasbermen in het buitengebied.

De gemeente beheert ruim 390 hectare aan wegbermen in het buitengebied, waarvan het overgrote deel gelegen is in het agrarisch gebied. Het merendeel van deze bermen wordt geklepeld, waardoor ze veelal een soortenarm en eentonig karakter hebben. Dit beeld van de bermen past niet meer bij de huidige visie op duurzaamheid en biodiversiteit. Meer diversiteit in beheer is dan ook gewenst om de waarde van de bermen te verhogen.

De gemeenteraad toont zich content met het door BTL Advies opgestelde bermbeheerplan. In het coalitieakkoord “Kracht, Energie en Trots” 2018-2022 wordt expliciet aandacht gevraagd voor een prettige omgeving. Onderdeel hiervan is het bevorderen van de prachtige natuur. Door de bermen natuur-technisch te gaan onderhouden wordt een bijdrage geleverd aan het bevorderen van die prettige woon- en leefomgeving. Daarnaast hecht de gemeenteraad veel waarde aan het voornemen om het onderdeel duurzaamheid op te pakken als uitwerking van het raadsakkoord “Samen Levend”. Een onderdeel van duurzaamheid is het bevorderen van de biodiversiteit.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 januari 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel