Artikel
Treant bindt de strijd aan met griep

Griep: voor de meeste mensen een vervelende ziekte die vanzelf overgaat. Maar kwetsbare, vaak oudere, patiënten en bewoners van zorginstellingen kunnen wel ernstig ziek worden door de griep. Daarom moedigt Treant zijn personeel aan om de griepprik te halen, zodat ze niet per ongeluk anderen aan kunnen steken. Zo wordt de zorg veiliger.

Ook dit jaar krijgen weer alle Treantmedewerkers de griepprik gratis en op locatie aangeboden. Door de drempel zo laag mogelijk te maken, haalde in 2018 maar liefst 37% van de zorgmedewerkers in de ziekenhuizen van Treant de griepvaccinatie. Dat was een forse stijging ten opzichte van 2017, toen al 20% van de zorgmedewerkers zich liet prikken. Een vaccinatiegraad van 37% is één van de hoogste onder de Nederlandse ziekenhuizen: iets om trots op te zijn!

De zorggroep besteedt vanaf 28 oktober* gedurende drie weken weer extra tijd en moeite aan het interne vaccinatieprogramma en mikt wederom op een stijging van het aantal gevaccineerde collega’s.

Griepprik: veiliger voor iedereen
Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Het virus dat griep veroorzaakt kan makkelijk overgedragen worden op kwetsbare patiënten en bewoners, die vervolgens risico lopen op complicaties. Ook als je zelf goed gezond bent en weinig klachten van de griep ervaart, kun je anderen wel besmetten. Door de griepprik neemt de kans dat je anderen kan besmetten fors af.

Van de griepprik zelf krijg je géén griep! Het vaccin bevat geen levend virus, maar ‘fopt’ je lichaam als het ware om ervoor te zorgen dat je de natuurlijke antistoffen zelf aanmaakt. Dit jaar werkt het RIVM voor het eerst met vier griepvarianten in het vaccin in plaats van drie. Hierdoor is de kans dat de griepprik honderd procent beschermt nog weer wat hoger. Iedere inwoner van Drenthe kan zich via de huisarts laten vaccineren.

* Je kan de campagne achter de schermen volgen vanaf 28 oktober via Instagram https://www.instagram.com/treantzorggroep

Geplaatst 22 oktober 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2019/20

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”. “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroke...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto