.

.

 

.

57ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 7 februari tot en met 1 maart 2020 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Dit keer zijn er droge naald etsen en tekeningen te zien van kunstenaar Monique Berger uit Aalden en  kleine objecten en sieraden van edelsmid en beeldend kunstenaar Joke Holwarda eveneens uit Aalden.

Monique Berger, geboren in Papendrecht en sinds 2019 woonachtig in Aalden Zij heeft de grafische school in Utrecht bezocht en afgemaakt en is daarna naar de Rietveld  Academie in Amsterdam gegaan.

In 1987 is Monique begonnen met het maken van olieverfschilderijen en litho’s (steendrukken). Later is zij overgestapt op het maken van gemengde techniek tekeningen , droge naald etsen en mono prints.

Haar werk is illustratief. Steeds terugkerende thema’s zijn mens en dier. Humor is belangrijk in het werk van Monique. Het nodigt uit om er zelf beelden of verhalen bij te gebruiken. Zo kan iedereen zijn eigen fantasie laten gaan.

Joke Holwarda werkt graag met edele metalen waarbij zij een uitstapje naar andere materialen niet uit de weg gaat. Het is een uitdaging voor haar om kleine sieraden of objecten om te zetten in ruimtelijk werk. Het lijnenspel en de verhoudingen moeten in balans blijven. Joke probeert het werk zo minimalistisch mogelijk in de omgeving op te laten gaan. Zo laat ze zich ter plekke graag inspireren en probeert zij aan de hand daarvan het totaal plaatje samen te voegen. Sinds 2000 heeft Joke haar eigen atelier annex kunstwerken in Aalden. Daar kun je haar ook aan het werk zien.

De opening van de expositie vindt  plaats op vrijdag 7 februari aanstaande om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom op de openingsavond èn op de overige dagen van deze  expositie.                                                                                                                                                    

Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 januari 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel