.

.

 

.

Prima debuut voor Marlies Vos (18) op NK Veldrijden

Marlies Vos heeft vorig weekend tijdens het NK Veldrijden een verdienstelijk debuut gemaakt bij de Beloften Dames. Met een zevende plaats kon de 18-jarige rijdster uit Aalden tevreden terugblikken op de nationale titelstrijd, die in het Brabantse Rupchen werd verreden.

Mooi parcours
Het parcours was een kolfje naar de hand van de beloftevolle rijdster van WSV Emmen. “Een parcours met alle ingrediënten die een veldrit compleet maken. Zo waren er trappen, balkjes, enige hoogteverschillen, snelle stukken, technische gedeeltes en ook een carrousel. Doordat de grond erg droog was, was het ook een snel parcours. Vlak voor de start kwam er echter nog een klein regenbuitje en moest dus alert zijn op mogelijke glijpartijen.”

Stroeve start
De start ging voor Marlies niet helemaal zoals ze had gehoopt. “Ik kreeg mijn schoen niet goed in mijn pedalen geklikt en ging uiteindelijk pas als 20e het veld in. De eerste rensters waren toen al gevlogen en dat betekende voor mij dat ik aan een inhaalrace moest beginnen. In de eerste ronde was ik al opgeschoven naar plek tien. In de latere rondes kon ik nog enkele meiden terugpakken en zo ben ik uiteindelijk 7e geworden. Ik kan tevreden terugkijken op mijn eerste NK bij de Beloften Dames. Na een wat mindere start heb ik mij uiteindelijk toch goed kunnen herpakken en een goede klassering neergezet.“

Marlies Vos heeft vorig weekend tijdens het NK Veldrijden een verdienstelijk debuut gemaakt bij de Beloften Dames. Met een zevende plaats kon de 18-jarige rijdster uit Aalden uitermate tevreden zijn. (Foto: Vic Geerlings)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 januari 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel