Artikel
Stichting Aelder Hooghe Kunsten organiseert geslaagde Natuurwerkdag

Elk jaar is er in het eerste weekend van november een nationale natuurwerkdag. Op deze 19de Natuurwerkdag hebben 14.000 vrijwilligers zich ingezet voor natuur op meer dan 563 locaties door heel Nederland. Daarmee is er een belangrijke bijdrage geleverd aan biodiversiteit.

Op 141 locaties zijn er wilgen geknot, op 40 locaties poelen schoongemaakt en op 41 locaties bollen geplant. Deze dag wordt in Drenthe georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe.

Stichting Aelder Hooghe Kunsten heeft zich in Aalden afgelopen zaterdag met vrijwilligers ingezet voor deze natuurwerkdag. Ze hebben bij een gedeelte van het wandelpad de Aalden Rondomme - nabij de Oostermaten - twee takkenwallen aangelegd van door de vrijwilligers gesnoeide elzen, berken en ander opschot. Deze afscheiding van alleen takken en bladeren verrijkt de bodemhuishouding. Je kan meteen je snoeihout kwijt en creëert tevens een mooie schuilplaats voor kleine dieren.

Tevens zijn er 15 vogelhuisjes opgehangen in de hoop dat vele koolmezen en andere vogels die deze onderkomens gaan bewonen en de larven van de door ons gevreesde processierups zullen opeten.

De vrijwilligers hebben een heerlijke buitendag in de natuur gehad. Dit alles is in overleg met Wilfried Reuvers, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente Coevorden tot stand gekomen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle voorspelt: het wordt een strenge winter

Eigenlijk hebben we thuis genoeg klusjes te doen, vertrouwen we de Gazelle toe. Maar ja…. de stikstofuitspraak van de Raad van State gooit roet in het eten. We zullen de ham...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder

Vrijwilligers gezocht in Meppen voor zaterdag 16 november

Werkgroep Anti Eikenprocessierupsen van Bermbeheer Meppen plant bloembollen. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is Bermbeheer Meppen een actie gestart tegen de Eiken Processierupsen in het dorp. Daarvoor hebben we 12.000 a 1...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder

Lawaaioptocht bij De Schutse tijdens protestactie onderwijs

In Aalden deden afgelopen woensdag niet alleen de leerkrachten mee aan een protestactie in het onderwijs. Ook leerlingen van cbs De Schutse lieten letterlijk van zich horen. Samen met de lee...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder
Willekeurige foto