.

.

 

.

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT). Dit groot internationaal kwalificatietoernooi staat in rangorde net onder de European Tour en de Challenge Tour.

Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

Trots
Peter Zäh, toernooi directeur van de Pro Golf Tour: “We kondigen met trots aan dat het “Coevorden Gelpenberg Open” in augustus 2020 gespeeld zal worden op Drentse Golfclub De Gelpenberg, een traditioneel ontworpen en Europese topbaan. De golfbaan aan de dorpsrand van Aalden ligt vrij centraal en in de nabijheid van de Duitse grens, ideaal voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn er van overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm succes zal worden.”

Ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers
“Ik wil de DGC de Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2020. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. DGC de Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden”, aldus Niels Boysen van de Koninklijke Nederlandse Golffederatie (NGF).

50 kaarsjes uitblazen
“De keuze voor de Gelpenberg door de PGT is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland. Dat dit juist in het lustrumjaar plaats gaat vinden is de spreekwoordelijke kers op de lustrumtaart, een taart waarop we dit jaar 50 kaarsjes uit mogen blazen. Ook de NGF, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.”, aldus Marcel Kocks, voorzitter van DGC de Gelpenberg.

Een prachtige gelegenheid om deze getalenteerde jonge golfers van dichtbij te zien spelen. De komende maanden zal er verdere invulling gegeven worden aan het evenement.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 januari 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel