Artikel
Stichting Aelder Hooghe Kunsten organiseert geslaagde Natuurwerkdag

Elk jaar is er in het eerste weekend van november een nationale natuurwerkdag. Op deze 19de Natuurwerkdag hebben 14.000 vrijwilligers zich ingezet voor natuur op meer dan 563 locaties door heel Nederland. Daarmee is er een belangrijke bijdrage geleverd aan biodiversiteit.

Op 141 locaties zijn er wilgen geknot, op 40 locaties poelen schoongemaakt en op 41 locaties bollen geplant. Deze dag wordt in Drenthe georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe.

Stichting Aelder Hooghe Kunsten heeft zich in Aalden afgelopen zaterdag met vrijwilligers ingezet voor deze natuurwerkdag. Ze hebben bij een gedeelte van het wandelpad de Aalden Rondomme - nabij de Oostermaten - twee takkenwallen aangelegd van door de vrijwilligers gesnoeide elzen, berken en ander opschot. Deze afscheiding van alleen takken en bladeren verrijkt de bodemhuishouding. Je kan meteen je snoeihout kwijt en creëert tevens een mooie schuilplaats voor kleine dieren.

Tevens zijn er 15 vogelhuisjes opgehangen in de hoop dat vele koolmezen en andere vogels die deze onderkomens gaan bewonen en de larven van de door ons gevreesde processierups zullen opeten.

De vrijwilligers hebben een heerlijke buitendag in de natuur gehad. Dit alles is in overleg met Wilfried Reuvers, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente Coevorden tot stand gekomen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar

"Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen”. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een brand bij jezelf thuis. Maar als het toch een keer misgaat, is het ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin dez...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zweeloo, Aalden, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Benneveld op pad om geld in ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto