Artikel
Extra ambulancepost in Zweeloo

UMCG Ambulancezorg opent vanaf 1 januari a.s. een extra ambulancepost in Zweeloo. Op dit moment wordt er met de gemeente Coevorden gekeken naar twee mogelijke locaties.

De extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. UMCG Ambulancezorg wil met de extra post in Zweeloo de aanrijtijden verkorten. “Dit willen wij doen door in Zweeloo een extra post te plaatsen”, zegt Japke Grit.

De woordvoerder van UMCG Ambulancezorg laat weten dat er naar gestreefd wordt om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn. "In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken." 

Vanaf 1 januari a.s. is de ambulancepost in Zweeloo operationeel. "Overigens is er al wel een extra ambulance beschikbaar, die vanaf  afgelopen week beschikbaar is. Deze ambulance start tot 1 januari a.s. de dienst vanuit Hoogeveen en wordt na de jaarwisseling naar alle waarschijnlijkheid naar Zweeloo overgeplaatst", aldus Japke Grit.

Er wordt gestart met een avonddienst, van 15:00 uur tot 23:00 uur. “De ontwikkelingen worden continue gemonitord. We streven ernaar dat de diensten vanaf de nieuwe locatie in Zweeloo gaandeweg verder worden uitgebreid.”

Een nieuwe ambulance van UMCG Ambulancezorg voor de dienst in Zweeloo. (Foto: UMCG Ambulancezorg)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar

"Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen”. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een brand bij jezelf thuis. Maar als het toch een keer misgaat, is het ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin dez...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zweeloo, Aalden, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Benneveld op pad om geld in ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto