Artikel
Lawaaioptocht bij De Schutse tijdens protestactie onderwijs
In Aalden deden afgelopen woensdag niet alleen de leerkrachten mee aan een protestactie in het onderwijs. Ook leerlingen van cbs De Schutse lieten letterlijk van zich horen. Samen met de leerkrachten liepen ze door het dorp en maakten lawaai "om Den Haag wakker te schudden."

Directeur Max Tetelepta van De Schutse laat in een reactie weten dat zijn school met de actie een signaal wil afgeven aan de overheid aan de samenleving, “We willen lawaai maken voor onze juffen en meesters en ook voor onze toekomst. We willen structurele oplossingen voor structurele problemen. We maken ons ernstig zorgen over de waardering voor het prachtige vak van juf of meester. Het lerarentekort neemt verontrustende vormen aan. De kwaliteit en continuïteit van goed onderwijs komt daarbij onder druk te staan.”

Tetelepta geeft een duidelijk statement af. “Respecteer ons beroep en waardeer het ook. Zodat we de toekomst van onze kinderen en kwalitatief goed onderwijs kunnen garanderen. Wat er ook speelt in onderwijsland, laat het vooral in het belang van de kinderen zijn.”

CBS De Schutse in Aalden begon de dag met een lawaaioptocht in Aalden. (Foto: CBS De Schutse) 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto