Artikel
Vrijwilligers gezocht in Meppen voor zaterdag 16 november
Werkgroep Anti Eikenprocessierupsen van Bermbeheer Meppen plant bloembollen. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is Bermbeheer Meppen een actie gestart tegen de Eiken Processierupsen in het dorp. Daarvoor hebben we 12.000 a 13.000 bloembollen ingekocht die speciaal geselecteerd zijn om de eiken processierupsen te bestrijden.

Op de bloembollen komen speciale insecten af waarvoor de eiken processierups als voedsel dient. Op deze insecten komen dan weer de kool-en pimpelmezen af die behalve deze insecten ook de rupsen opeten. In de periode dat ze jongen hebben wel 600 a 700 rupsen per dag. Deze bloembollen willen we in diverse bermen rond eikenbomen gaan planten op zaterdag 16 november. Help je mee?

We hebben veel handen nodig. Als je komt helpen dan zien we je graag op 16 november om 13.00 uur op de Oude Brink 1 in de schuur. Daar staat de koffie klaar en geven we een uitleg waar we de bollen gaan plaatsen.

Na afloop is er soep voor iedereen die geholpen heeft. Ook weer op de Oude Brink. Kan je zelf ook materiaal meenemen zoals een bollenprikker om gaten in de grond te maken? Als je dat niet hebt verzinnen we wel iets. Opgeven mag bij Hennie 06 13 55 96 04 of Jolanda 06 21 55 06 94 (i.v.m. de soep), maar uiteraard mag je ook zonder opgave komen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 november 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto