Artikel
‘Samenwerking verkennen met Oosterhesselen of Aalden….of nog een tijd zo doorgaan?’

Gemeenteavond Hervormde Kerk Zweeloo op donderdag 14 november a.s. moet duidelijkheid geven over toekomst. ‘Gaan we nu samenwerking verkennen met Oosterhesselen of Aalden, of kunnen we nog een tijd zo doorgaan?’ Dat is de centrale vraag die de Kerkenraad van de Hervormde Kerk Zweeloo komende donderdag aan de leden wil voorleggen.

Dit voorjaar hield de Kerkenraad al een verkennende gemeenteavond, waarbij werd aangedrongen op de noodzakelijke versterking van de Kerkenraad en het leveren van ondersteuning bij de uitvoering van allerlei taken.

Voorzitter Epke Wiersma zegt blij te zijn dat een aantal gemeenteleden zich gemeld heeft om hun steentje bij te dragen. “Denk dan aan taken als hulpkoster, de kascontrole en vrijwilligers die na de dienst koffie schenken of bloemen bij zieken bezorgen. Ook hebben zich gelukkig leden gemeld die een rol in de Kerkenraad willen vervullen.”

Wiersma benadrukt dat dit echter nog niet toereikend is. “De Kerkenraad is nog steeds op zoek naar versterking. Zelf ben ik naar Emmen verhuisd en moet mijn taken overdragen. Een aantal vacatures krijgen we vooralsnog niet of onvoldoende ingevuld. We hebben de hulp van onze leden daarom hard nodig. Komende donderdag willen we dit aan de orde stellen, maar ook hoe we het mogelijk anders kunnen doen.” Wiersma doelt daarbij op het verkennen van samenwerking met de kerk in Oosterhesselen of Aalden.

“De Kerkenraad moet uit minstens zeven leden bestaan, die hebben we nu niet. Met de huidige – te smalle - bezetting komt de Kerkenraad niet altijd meer toe aan de bijbehorende taken waaronder het bezoeken van gemeenteleden bij een feestelijke gebeurtenis of bij ziekte.” Om structureel goed te kunnen blijven functioneren is de Kerkenraad op zoek naar belangstellenden die de volgende taken op zich willen nemen: diaconaal werk (diaken), beheer werk (kerkrentmeester) secretarieel werk (scriba) en kosterstaken.

De gemeenteavond in de Hervormde Kerk in Zweeloo begint om 20.00 uur; de inloop start om 19.30 uur met koffie en thee.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Sweelpop en grandcafé LiBo slaan handen ineen

Het Oud & Nieuw feest zal dit jaar nieuw leven ingeblazen worden. Dit jaar zal het namelijk plaatsvinden bij grandcafé LiBo. Wij hopen samen met jullie, bij deze prachtige nieuwe loc...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Theater Hofpoort

O’Dreams – Broken. Er is iets stuk bij O’DREAMS. En dan hebben we het niet alleen over de gebroken schouder van Ed, maar ook over de onderlinge verhoudingen, het liefdesleven van...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Objecten gezocht voor tentoonstelling 75 jaar vrijheid

Vanaf 11 april 2020 organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een tentoonstelling rond de herdenking van 75 jaar vrijheid. Het museum zal diverse objecten met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog laten zie...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder
Willekeurige foto