Artikel
Informatieavond “Van het aardgas af! Hoe dan?”

Afgelopen voorjaar maakten we in dorpshuis De Spil voor het eerst kennis met de stichting Energietransitie van A tot Z uit Aalden.

De stichting heeft als doel om de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo voorlichting te geven over energietransitie en hun te begeleiden op de lange weg naar een energiezuinige en in een later stadium zelfs aardgasvrije en energieneutrale woning.

Sindsdien heeft de stichting niet stilgezeten. De volgende bijeenkomst voor belangstellenden staat alweer gepland en wel op dinsdagavond 26 november in de Aelder Meent in Aalden (aanvang 20.00 uur).

Van Anita Speelman, een van de drijvende krachten achter de jonge stichting, ontvingen we het verzoek om de uitnodiging voor deze ongetwijfeld interessante avond in O.E.K. te plaatsen. Natuurlijk doen we dat!

Stel… je woont in een eigen huis en…...
Je woont in een eigen huis en je leest dat de overheid vindt dat we van het aardgas af moeten. Of je hebt een eigen huis en dan zie je op de TV een programma over het verduurzamen van je huis en wat dat allemaal wel niet gaat kosten. Of er rolt weer een folder in de bus met een aanbod van isolatie of zonnepanelen. Is dat voor mij wel de beste oplossing?

Laat je niet gek maken!
Gebruik je verstand en ga eerst eens na wat jij nou eigenlijk wilt met je energiegebruik (en met je energierekening).

  • Wil je helemaal niks? Niet slim maar jouw keus, dag dan maar.
  • Wil je in principe wel wat aan je energiegebruik doen, maar nu nog even niet. Ook niet zo slim, want dat beperkt je keuzemogelijkheden. Maar oké, het is jouw portemonnee.
  • Wil je je energiegebruik flink laten afnemen, of wil je zelfs helemaal energieneutraal wonen (zonder gasaansluiting). Dat is zonder netto energiegebruik en dus ook zonder energierekening. Wie wil dat nou niet! Maar, waar moet je beginnen en wat is een goede volgorde?
  • Bij dit soort vragen loop je vast. Daar zou je best wat hulp bij kunnen gebruiken.

De stichting Energietransitie van A(alden) tot Z(weeloo) wil je daarbij helpen.

Daarom organiseert de stichting op dinsdagavond 26 november as. de informatieavond “Van het aardgas af! Hoe dan?” in de Aelder Meent. Op deze bijeenkomst wordt verteld welke stappen u kunt nemen om zelf energieneutraal te gaan wonen en welke thema-avonden de stichting gaat organiseren om u verder te helpen.

Wat?               Informatieavond Van het aardgas af! Hoe dan?

Voor wie?      Iedereen

Waar?            De Aelder Meent, Paardelandsdrift 11 in Aalden

Hoe laat?       26 november om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur met koffie/thee)

Oes Eig'n Kraantien 20 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grote belangstelling voor informatieavond over wonen in Aalden

De belangstelling was groot ruim een week geleden tijdens de informatieavond over “Wonen en nieuwe woonruimte in Aalden” in de Aelder Meent. Zelfs buiten verwachting groot, bekende Hans Terbach, voorzitter van...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Mark Nijenbanning benut tussenjaar voor een avontuur in Verre Oosten

"Ik ga genieten van al het moois dat komt". Mark Nijenbanning - afgestudeerd HBO’er - heeft een tussenjaar, reiskriebels én wel zin in een avontuur in het buitenland. De 22-jarige Aaldena...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Blij met AED’s in het dorp? Maar kunt u een AED bedienen?

Veel mensen zijn blij met de AED’s in het dorp. ‘Mooi dat ie er hangt’ denken we. We nemen ons voor, mocht er iets gebeuren, om snel deze AED te hal...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder
Willekeurige foto