Artikel
Koningsdag in Zweeloo kan op 27 april ‘gewoon’ gevierd worden!
Bianca, Romy en Evelien blazen Oranjevereniging nieuw leven in. De Oranjevereniging Zweeloo hing aan een zijden draadje, maar dankzij het initiatief van Bianca Koops, Romy Lubberts en Evelien Klasens kan Koningsdag op 27 april in Zweeloo toch ‘gewoon’ gevierd worden.

De Oranjevereniging werd dit jaar bijna opgeheven omdat er te weinig bestuursleden en vrijwilligers waren. In april gingen de festiviteiten nog wel door, maar zonder nieuw elan zou Koningsdag 2020 in Zweeloo van de activiteitenkalender verdwijnen.

Dorpsgevoel
Bianca, Romy en Evelien werden dit voorjaar getriggerd door een oproep in O.E.K. "We lazen een bericht dat het huidige bestuur zou stoppen en dat men dringend op zoek was naar opvolgers. Op het schoolplein werd het al snel een gespreksonderwerp. Iedereen was het erover eens: Het kan toch niet zo zijn dat onze kinderen geen Koningsdag meer in ons dorp kunnen vieren…! Het zijn activiteiten die je niet kan én mag missen. Het is goed voor het dorpsgevoel. We hebben toen contact opgenomen met de huidige bestuursleden van de Oranjevereniging en onze plannen kenbaar gemaakt. Men was blij en ook opgelucht dat er eindelijk gehoor aan de oproep werd gegeven. Uiteindelijk hebben we een compact groepje geformeerd en Koningsdag Zweeloo nieuw leven ingeblazen.”

Nieuwe impuls
Bianca, Romy en Evelien laten weten dat ze een nieuwe impuls aan Koningsdag willen geven, maar dat er zeker ruimte blijft voor de oer-Hollandse traditie van Koningsdag. ‘’Het moet in ieder geval een leuk en bruisend dorpsfeest worden. Een programma voor jong én oud. Een heel belangrijk aspect is dat onze inwoners Koningsdag in hun eigen dorp moeten kunnen vieren.’

Meer accent op kinderspelen
Het drietal wil vooral meer accent leggen op de kinderspelen. “We denken onder meer aan fiets versieren en een cross parcours, maar ook andere uitdagende spelletjes waar kinderen zich kunnen uitleven. Verder blijft de traditionele fietstocht een vast onderdeel.” Ook over de locatie is al een besluit genomen: de sfeervolle brink in Oud-Aalden. "Dat geeft ongetwijfeld nog een extra impuls aan de nieuwe opzet van Koningsdag!”

Veel succes
Het oude bestuur is blij dat Koningsdag Zweeloo blijft bestaan: "Het is fijn dat er een groep jonge mensen is opgestaan om de organisatie van ons over te nemen. Wij wensen het nieuwe bestuur veel succes en ook heel veel plezier in de komende jaren."

Belangstellenden die - samen met Bianca, Romy en Evelien – de schouders onder de Oranjevereniging willen zetten of lid willen worden, kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bianca Koops, Romy Lubberts en Evelien Klasens hebben de Oranjevereniging nieuw leven ingeblazen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt ook voor Koningsdag. Bianca, Romy en Evelien met de kinderen (v.l.n.r.) Noor, Wessel, Tijn, Jens en Lynn.(Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien 20 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grote belangstelling voor informatieavond over wonen in Aalden

De belangstelling was groot ruim een week geleden tijdens de informatieavond over “Wonen en nieuwe woonruimte in Aalden” in de Aelder Meent. Zelfs buiten verwachting groot, bekende Hans Terbach, voorzitter van...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Mark Nijenbanning benut tussenjaar voor een avontuur in Verre Oosten

"Ik ga genieten van al het moois dat komt". Mark Nijenbanning - afgestudeerd HBO’er - heeft een tussenjaar, reiskriebels én wel zin in een avontuur in het buitenland. De 22-jarige Aaldena...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Blij met AED’s in het dorp? Maar kunt u een AED bedienen?

Veel mensen zijn blij met de AED’s in het dorp. ‘Mooi dat ie er hangt’ denken we. We nemen ons voor, mocht er iets gebeuren, om snel deze AED te hal...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder
Willekeurige foto