Artikel
Blij met AED’s in het dorp? Maar kunt u een AED bedienen?

Veel mensen zijn blij met de AED’s in het dorp. ‘Mooi dat ie er hangt’ denken we. We nemen ons voor, mocht er iets gebeuren, om snel deze AED te halen. Maar dan? Wat als u niet weet hoe een AED werkt? 112 bellen?

Bij hartfalen kan een AED hét reddingsmiddel zijn. Wij wonen in het mooiste stukje Drenthe, landelijk, weg van alle drukte. Met één groot nadeel. Het duurt lang voordat de ambulance er is. Minuten tellen. Hoe langer we wachten, hoe minder kans het slachtoffer heeft.

Om de kennis over het gebruik van een AED te vergroten heeft de EHBO vereniging van de oude gemeente Zweeloo besloten om een AED-cursus aan te bieden.

In een korte cursus van twee avonden legt de instructeur van de club uit hoe een AED er uitziet, wat er in het tasje zit en hoe er mee gewerkt moet worden. Naast het gebruik van een  AED dient er gereanimeerd te worden. Dit wordt tijdens de cursus uitgelegd.

Op een pop worden cursisten geleerd borstcompressies te geven en te beademen. Voor iedereen is dat eng. Maar alcoholdoekjes nemen veel smetvrees weg. Iedereen oefent op een schone pop.

In samenwerking met Dorpsbelangen Aalden is het mogelijk om de kosten laag te houden voor de cursus. Vaak is de uitgave ook bij de werkgever of verzekeringsmaatschappij te declareren.

Na afloop ontvangt elke cursist een diploma/certificaat.

EHBO Zweeloo geeft op 17 en 19 december een korte cursus, van 19:30 tot 22:00 uur.

Voor informatie en aanmelden: EHBO Zweeloo, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

@ Na aanmelding zal locatie van de cursus worden gecommuniceerd.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 december 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar

"Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen”. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een brand bij jezelf thuis. Maar als het toch een keer misgaat, is het ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin dez...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto