Artikel
Mark Nijenbanning benut tussenjaar voor een avontuur in Verre Oosten

"Ik ga genieten van al het moois dat komt". Mark Nijenbanning - afgestudeerd HBO’er - heeft een tussenjaar, reiskriebels én wel zin in een avontuur in het buitenland. De 22-jarige Aaldenaar voegt de daad bij het woord. Komende vrijdag vertrekt Mark naar de Thaise hoofdstad Bangkok voor een rondreis van ruim vier maanden.

Mark noemt het een uitgelezen kans om een ander deel van de wereld te ontdekken. "Ik heb op dit moment weinig verplichtingen. Behalve dat ik voor mijn vervolgstudie het vak Wiskunde B op VWO-niveau volg, maar ik heb geen tentamens of examens. Dus ik kan met een gerust hart er een paar maanden tussenuit."

Mark heeft niet een specifiek doel voor ogen met de wereldreis. "Ik zie het vooral als een verrijking. Dit tussenjaar kan me onder meer helpen om mezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen. Bovenal ga ik genieten van al het moois dat komt."

Patrick Zwiers
Patrick Zwiers zette Mark op het juiste spoor. "Patrick volgt op dit moment een semester in Singapore en is in december klaar met zijn internationale studieopdracht. Hij gaf aan daarna nog wel te willen reizen. Waarop ik direct reageerde dat ik ook rond deze periode verder geen verplichtingen heb en dat we misschien samen konden gaan rondtrekken. De deal was snel beklonken."  

Great Ocean Road-tour
Mark vertrekt komende vrijdag vanaf Schiphol en vliegt eerst naar Bangkok. "Daar zal ik Patrick ontmoeten en dan trekken we in drie weken naar Phuket. Vervolgens vliegen wij van Phuket naar Melbourne. Hier zullen wij tijdens de kerstdagen verblijven en gaan daarna de Great Ocean Road-tour doen. Vervolgens vliegen wij naar Sydney, waar wij de jaarwisseling gaan vieren. Tot slot reizen wij van Sydney naar Brisbane. Op 14 januari vliegt Patrick terug naar Nederland."

Met vriendin Jolijn naar Nieuw-Zeeland
Mark gaat daarna eerst alleen op pad. "Ik heb in deze periode nog geen vastomlijnde plannen, maar breng wel een familiebezoek in Brisbane. Begin februari vlieg ik naar Auckland in Nieuw- Zeeland, waar ik vijf weken met mijn vriendin Jolijn zal rondtrekken op het Noorder- en Zuidereiland. De verwachting is dat we rond 10 maart weer terugvliegen naar Nederland."

Sweelpop
Mark is heel actief in het verenigingsleven en onder meer voorzitter van Sweelpop. "Het  is voor mij best moeilijk om het los te laten, want om eerlijk te zijn ben ik hier niet heel goed in. Misschien dat dit wel een specifiek doel van mijn reis kan zijn om taken los te laten', glimacht Mark. Hoe dan ook : er zijn wel degelijk een aantal activiteiten die hij hier gaat missen, zoals het Oud & Nieuw-feest. "Dat vind ik wel jammer, maar ik weet 100% zeker dat het goed zal komen. Daarnaast ben je tegenwoordig met social media goed en snel bereikbaar!’’

Komend schooljaar zal Mark aan de Rijksuniversiteit Groningen starten met de Pre-master Business Administration. Dit zal één jaar in beslag nemen en vervolgens ga ik de eenjarige Master Supply Chain-management volgen."

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 december 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto